Αρειανά «αυγά»: Έτσι θα ζήσουν στον Άρη οι άποικοι μέχρι να εξαφανιστούν

Το πρόγραμμα εποικισμού του Άρη απαιτεί λύσεις στέγασης για τους πρώτους κατοίκους του. Το AI SpaceFactory έχει σχεδιάσει ένα βιώσιμο σπίτι από πετρώματα του Άρη και ανακυκλώσιμο πλαστικό. Η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί στο έδαφος του κόκκινου πλανήτη χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εκτύπωση και ρομποτική βοήθεια.

Το πρόγραμμα στέγασης MARSHA της εταιρείας AI SpaceFactory αναγνωρίστηκε από τη NASA το 2019, όταν έλαβε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για κατοικίες κατάλληλες για τη Σελήνη, τον Άρη και άλλες αποστολές.

Στο βραβευμένο έργο, το επαναστατικό υλικό στα σπίτια είναι ένα μείγμα ειδών βασαλτικών πετρωμάτων και πολυγαλακτικού οξέος, PLA-ένα βιοαποικοδομήσιμο πολυμερές κατασκευασμένο από άμυλο αραβοσίτου.

Η αυτοματοποιημένη διαδικασία κατασκευής δίνει λύση στην περίπλοκη πρόκληση της δημιουργίας ενός ανθεκτικού και ασφαλούς χώρος διαβίωσης.

Επίσης, η MARSHA δημιούργησε το έργο TERA τον Σεπτέμβριο του 2019, το οποίο προσαρμόζει το σχεδιασμό των σπιτιών του Άρη στον πλανήτη μας.

Τα σπίτια κατασκευάζονται με τρισδιάστατες εκτυπώσεις με βιοαποικοδομήσιμα υλικά.

Μέσα στο 2020 και εφόσον το επιτρέψει η πανδημία του κορονοϊού, το έργο μπορεί να εκτελεστεί και τα σπίτια AI SpaceFactory να γίνουν πραγματικότητα.

Όπως όλα δείχνουν όλα πάνε όπως συμφωνα με τα λεγόμενά κάποιου από το μέλλον απο την χρυσή εποχή,μετά από σχεδόν 1.000 χρόνια «σκοτεινής εποχής» τα οποία έχουν αρχίσει από το 1900 μεχρι το 3400 μ.Χ:

Το 2204 μ.Χ. ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος αποικισμός του πλανήτη Άρη, 20 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το 2265 μ.Χ. μια τεράστια καταστροφή τους σκοτώνει όλους. Ποτέ ξανά η ανθρωπότητα δεν προσπαθεί να αποικίσει τον Άρη.

.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications