Πέτσας: Εξετάζεται υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και εκκλησίες

Η συνεχής αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας, με τα περισσότερα από αυτά να είναι εισαγόμενα, επιφέρει νέα μέτρα στην δημόσια προστασία για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των συντακτών το πρωί της Δευτέρας, έκανε λόγο για στοχευμένη στρατηγική στην παρακολούθηση των κρουσμάτων κ αυστηρό έλεγχο των τουριστών στις πύλες εισόδου, κάτι που μέχρι στιγμής είναι αμφίβολο το εάν έχει επιτύχει.

«Αυτή, ήταν και στρατηγική που χαράξαμε όταν προχωρούσαμε στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και ανοίγαμε τις πύλες της χώρας στους επισκέπτες της» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τα εισαγόμενα κρούσματα ωστόσο να παρουσιάζουν αύξηση.

Στην ανακοίνωση για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, αποφασίστηκε για τους τουρίστες που εισέρχονται από Βουλγαρία και Ρουμανία αεροπορικώς να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που διενεργήθηκε μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους, από Τρίτη 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για… «ουσιώδεις λόγους» εξαιρούνται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ισχυρίστηκε ότι υπάρχει απόλυτος έλεγχος στα εισαγόμενα κρούσματα τουριστών, επικεντρώθηκε στην συμπεριφορά των πολιτών της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει εφησυχασμός. Τα φαινόμενα συγχρωτισμού τα οποία εντοπίζονται κυρίως σε κέντρα διασκέδασης, επέφεραν πριν λίγες ημέρες την διακοπή των πανηγυριών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ενώ σειρά όπως φαίνεται, έχουν οι… εκκλησίες.

«Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή. Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους.», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ίδια στιγμή που σε bars και πάρτι παρατηρούμε ακόμα να γίνεται το «έλα να δεις».

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες όπως όλα δείχνουν, είναι προ των πυλών, ενώ ακολουθούν κι άλλοι κλειστοί δημόσιοι χώροι.

newsbreak.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications