Πέτσας: «Ο κ.Τσίπρας ή πρέπει να διαγράψει τον κ.Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολίασε μεταξύ άλλων τα όσα έχουν έχει στη δημοσιότητα από το ηχητικό με τον Νίκο που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική, ενώ έκανε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα Δεν ενδιαφέρονταν πως θα κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά πως να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, να στήσουν παρακράτος και να καταλάβουν τους αρμούς της εξουσίας.

Ο κ.Τσίπρας ή πρέπει να διαγράψει τον κ.Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους».
Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων
«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο. Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε ότι έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για το άνοιγμα της χώρας μας στον Τουρισμό. Συνεχίζουμε την προετοιμασία έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών μας».

Επεσήμανε πως «φαινόμενα χαλάρωσης δεν επιτρέπεται να παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν μπορεί να εστιάζουμε την προσοχή μας μόνο σε ενδεχόμενα εισαγόμενα κρούσματα και να αδιαφορούμε για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ιδίως για τη σωστή χρήση μάσκας σε χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός όπως για παράδειγμα στο καράβι που μας πάει στο αγαπημένο μας νησί. Ας πούμε ναι στην τήρηση των μέτρων που μας συστήνουν οι ειδικοί. Ας πούμε όχι στον εφησυχασμό που μπορεί να τινάξει γρήγορα στον αέρα όσα με τόσο κόπο κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Τόνισε επίσης ότι «στο μεταξύ μελετάμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται στο μεταβατικό αυτό διάστημα στις πύλες εισόδου και παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα βήματα επανεκκίνησης των επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο του Τουρισμού και της εστίασης».

Η Ελλάδα διεκδικεί ένα μεγαλύτερο μερίδιο από μία σαφώς μικρότερη πίτα στον τουρισμό
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην παρουσία του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, «σε μια τουριστική χρονιά που δεν είναι ίδια με την περυσινή. Είναι αλλιώς. Και στην οποία η Ελλάδα διεκδικεί ένα μεγαλύτερο μερίδιο από μία σαφώς μικρότερη πίτα. Κι είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε αυτό προτάσσοντας όχι μόνο τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας αλλά και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κυβέρνηση μαζί με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του Τουρισμού κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της για να περιοριστούν οι απώλειες αφίξεων και εισπράξεων από το εξωτερικό και ταυτόχρονα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού πακέτου σε κατάλυμα και εστίαση με μειώσεις φόρων όπως το ΦΠΑ και με παροχή ρευστότητας με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει σε κίνηση».

Στόχος όπως είπε είναι «να διατηρηθεί στη θέση του ο παραγωγικός ιστός του τουρισμού μας για να επωφεληθεί από μία δυναμική ανάκαμψη την επόμενη σαιζόν. Κι όπως βοήθησε στην επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων παραμένει έτοιμη η κυβέρνηση να παράσχει περαιτέρω στήριξη είτε με διεύρυνση είτε με επέκταση των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται. Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να στηρίξουμε την οικονομία μας χωρίς να ξεπεράσουμε τις αντοχές της»

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Κιτσίκης, Πηγενε να πνυγεις ΑΜΕΣΩΣ. ΞΕΜΩΡΑΝΕΣ ΤΕΛΙΟΤΙΚΑ,,

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications