Παγκόσμια δημοσκόπηση: Έλληνες οι πιο ικανοποιημένοι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (!)

Σε 53 χώρες και 120.000 ερωτηθέντες οι Έλληνες εμφανίζονται οι πιο ικανοποιημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς - Ποιες χώρες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις

Στην κορυφή της λίστας του καταλόγου δημοσκόπησης που διεξήχθη σε 53 χώρες με τους πολίτες που δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησής τους για την πανδημία του κορωνοϊού βρίσκονται οι Έλληνες.

Την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 120.000 πολίτες διεξήγαγε η γερμανική εταιρεία δημοσκοπήσεων Dalia Research και ο οργανισμός Alliance of Democracies Foundation με επικεφαλής των πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Πίσω από την Ελλάδα, όπου το 89% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην κρίση του κορωνοϊού, βρίσκονται Ταϊβάν (87%), Ιρλανδία (87%), Νότια Κορέα, Αυστραλία και Δανία (86%).

Στον αντίποδα βρίσκονται οι πολίτες από τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μόνο το 1/3 των συμμετεχόντων εκτιμά ότι οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν καλά στην κρίση του Covid-19 σε αντίθεση με το 60% που πιστεύει ότι η αντίδραση της Κίνας ήταν καλή.

Όπως επισημαίνει ο Guardian μόνο σε τρεις χώρες - στην Ταϊβάν, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα - υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνησης της Ουάσινγκτον τα πήγε καλύτερα από την κυβέρνηση του Πεκίνου.

Αντίστοια περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ ασκούν αρνητική επιρροή στην παγκόσμια δημοκρατία.

Από την έγκυρη πηγή protothema, το παγκόσμια δημοκρατία μεταφράζεται και ως "παγκόσμια διδακτορία" Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας 1946 – 1949 Αντίπαλοι (φασίστες):Ελληνικός Στρατός, Ελληνική Χωροφυλακή .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications