Ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ δέχεται ανηλεή πόλεμο: Αρνήθηκε να πάει σε πόλεμο με το Ιράν

Ως γνωστόν κάθε «καλός» Αμερικανός πρόεδρος από την εποχή του Ρόλαντ Ρέιγκαν μέχρι τον Τζαρτζ Μπους τον πρεσβύτερο και τον Μπάρακ Ομπάμα πρέπει οπωσδήποτε να έχει στο ιστορικό του και ένα περιφερειακό πόλεμο, μικρό ή μεγάλο, για να θεωρηθεί “πετυχημένος”.

Γρενάδα, Παναμάς, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σερβία, Λιβύη (η τελευταία έργο Μ.Ομπάμα) όλες αυτές οι διενέξεις και συγκρούσεις ήταν απόλυτα εγκεκριμένες και προωθούμενες από το πολιτικοστρατιωτικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, το οποίο δεν γνωρίζει ούτε κόμματα ούτε ιδεολογίες.

Υπενθύμιση προς όσους θεωρούν πανίσχυρη την Τουρκία: Κούρδος μαχητής καταρρίπτει τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο (video) Όταν ο Ντ.Τραμπ ανέφερε ότι θέλει να «αποξηράνει το βάλτο της Ουάσιγκτον», εννοούσε ακριβώς αυτό: Οι ΗΠΑ να αλλάξουν ριζικά πολιτική και να αφοσιωθούν στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας.

Η άρνηση του Αμερικανού προέδρου όμως να πάει σε πόλεμο με το Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος και όχι μόνο, φαίνεται πως προκάλεσε τη νέα αυτή ανηλεή επίθεση στο πρόσωπό του τόσο από τους νέοσυντηρητικούς όσο και τους «φιλελεύθερους δημοκρατικούς».

Όπως αποκαλύπτουν οι Άλεξ Χριστοφόρου και Αλέξανδρος Μερκούρης του theduran.com οι αποκαλύψεις του «τρελάρα» Μπόλτον (γνωστό γεράκι) συμπίπτουν στο γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να πάει σε πόλεμο με το Ιράν προκαλώντας την οργή του κατεστημένου στις ΗΠΑ.

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications