Νέα λογοκρισία από Facebook σε μη αμερικανικά ΜΜΕ: «Θα τα "σταμπάρουμε" & μετά θα τα μπλοκάρουμε»

Ειδική σήμανση θα βάζει το Facebook σε όσα ΜΜΕ θεωρεί «υπό κρατικό έλεγχο», ενώ θα μπλοκάρει και καταχωρίσεις που απευθύνονται σε Αμερικανούς χρήστες.

Το Facebook θα ξεκινήσει να βάζει μια ειδική σήμανση σε ρωσικά, κινεζικά και άλλα ΜΜΕ τα οποία δεν είναι αμερικανικά ή δεν παίζουν την ατζέντα των δημοκρατικών των ΗΠΑ.

Το μέτρο θα αφορά το Sputnik, το ιρανικό Press TV και το κινεζικό Xinhua News, όπως αναφέρει ο κατάλογος που ανακοίνωσε η εταιρεία και ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η εταιρεία δεν θα βάλει σήμανση σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης με έδρα τις ΗΠΑ, αφού επισημαίνει ότι ακόμη και κυβερνητικοί οργανισμοί έχουν δημοσιογραφική ανεξαρτησία(!) ανέφερε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ο επικεφαλής Πολιτικής Κυβερνοασφάλειας της Facebook.

Η εταιρεία δεν θα βάλει σήμανση σε μέσα που συνδέονται με μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα, καθώς κατά τον Γκλέιτσερ, αυτό θα οδηγούσε σε έναν «πολύ, πολύ ολισθηρό δρόμο».

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσότι οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν θα πρέπει να δημιουργούν επιλεκτικά εμπόδια για τα πρακτορεία ειδήσεων.

«Ελπίζουμε ότι η εν λόγω πλατφόρμα μπορεί να βάλει στην άκρη ιδεολογικές προκαταλήψεις και να τηρήσει ανοικτή και θετική στάση προς τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης κάθε χώρας», είπε. Σε blog post, η εταιρεία κάνει γνωστό πως η σήμανση θα εμφανίζεται σε όλες τις σχετικές σελίδες παγκοσμίως και στο News Feed εντός των ΗΠΑ.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει διαφημίσεις και καταχωρίσεις κρατικών θεσμών που απευθύνονται σε Αμερικανούς χρήστες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications