Μαφιόζικη επίθεση στη Ζάκυνθο: Με φουσκωτό σκάφος διέφυγαν οι δράστες

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η μαφιόζικη δολοφονία στη Ζάκυνθο, της 37χρονης επιχειρηματία Χριστίνας Κλουτσινιώτη στον Άγιο Σώστη. Κατάθεση στην αστυνομία έδωσε την Τετάρτη ο 53χρονος Δ.Κ., που τραυματίστηκε σε ενέδρα ενόπλων το μεσημέρι της Τρίτης στη Ζάκυνθο. Φέρεται να υπέδειξε τα πρόσωπα που ο ίδιος θεωρεί ότι κρύβονται πίσω από την απόπειρα εις βάρος του.

Ενέδρα θανάτου, με «θέα» στο παρελθόν στη Ζάκυνθο. Νεκρή μία 37χρονη επιχειρηματίας και τραυματίας ο 53χρονος σύζυγός της, στο ποινικό παρελθόν του οποίου αναζητείται η αφορμή για το καρτέρι θανάτου.

Οι δύο δράστες, κοντός και ψηλός, με μαύρες στολές σαν αστυνομικοί, που επέβαιναν σε λευκή μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν και πυροβόλησαν εν κινήσει το ζευγάρι που επέβαινε επίσης σε μοτοσυκλέτα.

Η μαφιόζικη δολοφονία σημειώθηκε στις 14:45 στην περιοχή του Αγίου Σώστη (Σκλουμπού) στη Λιθακιά Ζακύνθου. Ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας των εκτελεστών πυροβόλησε αλλεπάλληλες φορές εναντίον του ζευγαριού, με αποτέλεσμα να χάσει άμεσα τη ζωή της η 37χρονη, η οποία έπεσε από τη μοτοσυκλέτα που επέβαιναν.

Ο 53χρονος σύζυγός της συνέχισε την πορεία του, έφθασε στο σπίτι ενός φίλου του και στη συνέχεια στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε δεχθεί τρεις σφαίρες και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ εξετάζεται η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε παντρευτεί το 2012 και έχει ένα μικρό αγοράκι, ενώ έμενε κοντά στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση των ενόπλων δραστών, ενώ ο 53χρονος επιχειρηματίας έχει άλλο ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο. Διατηρούσαν μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Λαγανά στο όνομα της 37χρονης, ενώ τα τελευταία χρόνια είχαν επενδύσει στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και στις υποβρύχιες καταδύσεις με δικό του σκάφος το οποίο έφερε το όνομα της δολοφονημένης γυναίκας. Η άτυχη γυναίκα ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Ζακύνθου αναζητούν τα πιθανά κίνητρα των δραστών σε υποθέσεις που στρέφονται στο παρελθόν του γνωστού επιχειρηματία αλλά και στις πρόσφατες δραστηριότητές τους. Ο 53χρονος στο παρελθόν συνδεόταν με ποινικό, γνωστό οπλουργό, και είχε κατηγορηθεί για διακίνηση οπλισμού. Υπήρχαν ενδείξεις για τη δολοφονία γυναίκας το 2004 στα Ανω Πατήσια, ιδιοκτήτριας πολλών οίκων ανοχής σε Αθήνα και επαρχία, χωρίς όμως ποτέ να κατηγορηθεί για τη δολοφονία της.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το όνομα του 53χρονου είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί, με λεία 550.000 ευρώ, χωρίς και πάλι να κατηγορηθεί για αυτή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications