Φίλης: «Πρέπει Να Μπορέσουμε Να Έρθουμε Το Συντομότερο Δυνατό Στην Εξουσία»

«Προκειμένου να αποτρέψουν μία κοινωνική καταστροφή». Μιλώντας στον Real Fm, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη συζήτηση που άνοιξε, περί «remake του ‘89» σημειώνοντας ότι «είναι διαφορετικές ιστορικές περίοδοι, άλλοι πρωταγωνιστές, άλλα τα διακυβεύματα».

«Δεν πιστεύω ότι αυτός ο ιστορικός αναγωγισμός τελικά βοηθάει στο να καταλάβουμε τα προβλήματα τα σημερινά. Αλλά, είναι λογικό ένας άνθρωπος και εννοώ τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενσάρκωσε μία ελπίδα για τον λαό προκειμένου να βγούμε από τα μνημόνια και από το καθεστώς διαφθοράς που υπήρξε, είναι λογικό να αισθάνεται κάποια στιγμή ότι είναι στο στόχαστρο μιας πολιτικής επίθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης. Πιστεύω δεν πρέπει όμως τα συναισθήματά μας να μας πλημμυρίσουν και είδα ότι είναι ψύχραιμος και ο ίδιος, τα πολιτικά θέλουμε να κουβεντιάσουμε», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων με το ηχητικό της συνομιλίας Παππά – Μιωνή αλλά και τα δημοσιεύματα για παραδικαστικό κύκλωμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι το πρόβλημα έχει δύο όψεις.

«Το ένα είναι όσα λέγονται ότι έχουν διαμειφθεί, δεν μπορώ να τα ελέγξω και δεν θα ήθελα να κάνω συζήτηση για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Το δεύτερο που κατά τη γνώμη μου είναι και σημαντικότερο διότι προδιαγράφει μία δύσοσμη πραγματικότητα και ένα ήθος που αχρείαστο πρέπει να είναι για την πολιτική, είναι ότι μπήκαμε σε μία περίοδο όπου οι κασέτες των υποκλοπών θα αποτελούν βασικό στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας. Και αυτό δεν γίνεται σε μία περίοδο κανονική, ήρεμη αλλά γίνεται ενώ βλέπουμε ότι τα σύννεφα για μια πιθανή δεύτερη χρεοκοπία είναι πάρα πολύ ισχυρά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι συμφωνεί με το άρθρο της κ. Μπακογιάννη στην εκτίμηση ότι δεν πρέπει να ποδοσφαιροποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου.

«Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν υποστεί ιστορικά τις συνέπειες ενός πραγματικού παρακράτους, με φυλακίσεις, με βασανιστήρια, με εξορίες, με θανάτους… Πιστεύω ότι εμείς πρέπει να είμαστε διαφορετικοί και είμαστε διαφορετικοί, όχι μόνο σε αυτά που εννοούμε αλλά και το πώς μιλούμε στον κόσμο…

Είμαστε το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο αμέσως όπως είδατε κάναμε αυτοκριτική για φαινόμενα τα οποία δεν έχουν σχέση με το δικό μας συλλογικό πολιτικό ήθος και επίσης μετά τις εκλογές είμαστε το μόνο πολιτικό κόμμα, από τη μεταπολίτευση και μετά, που κάναμε επώδυνη αυτοκριτική, με υπερηφάνεια για τα θετικά στοιχεία της διακυβέρνησής μας αλλά και χωρίς να κρύψουμε στοιχεία αρνητικά που προσδιόριζαν το ύφος και το ήθος της δικής μας διακυβέρνησης με τρόπο αρνητικό και τα οποία στις εκλογές έγιναν αντιληπτά από τον λαό.

Και το ερώτημα σήμερα είναι όχι αν είμαστε καλοί, γιατί καλοί είμαστε, αλλά πώς θα γίνουμε καλύτεροι γιατί το 32% είναι μία εντολή λαϊκή προς τον ΣΥΡΙΖΑ να βελτιωθεί και στο ήθος και στο ύφος και στο περιεχόμενο της πολιτικής του για να μπορέσει να έρθει το γρηγορότερο δυνατό και να αποτρέψει μία επαπειλούμενη κοινωνική καταστροφή», κατέληξε ο πρώην Υπ.Παιδείας.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Ο Φιλης να παει αμεσως στοναντιχριστο του.οαγραμματος, αυτος Λουμουιστης, ουτε στην Ρωσσια δεν τον θελουνε. Ο καινουργιος Πουτιν,ειναι χειροτερος καιαπο τονΠρωτον. Μακαιγιαυτον τον αντικατεστσαν! Οκαινουργιος παει στοΙσραηλ καθε εβδομαδα! Ειδαμε τα νιδεο των Ανθρωπολόγων, τωψυχιατρων, τα πάνα.Πηγαμε καιστοχωριο Υου πρώτου Πουτιν, οιΧωρικοι εκει θυμόταν το πρώτο Πουτιν που πηγε ναδει την Κυρια πουτονμεγαλωσε! ΟΛΛΑ αυτα ειναι ηστοριες για σας,διοτιδενεχετειδεαν τι συμβαινει στον Πλαιτη!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications