Η μυστηριώδες εξαφάνιση ενός τεχνικού υπολογιστών στο Grand Canyon

Το Grand Canyon βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πολιτείας της Αριζόνα των ΗΠΑ και εκτείνεται πάνω από 446 χλμ. Αυτό είναι ένα μέρος με μαγευτική θέα και κάθε χρόνο το επισκέπτονται 6 εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Είναι ένα οργανωμένο τουριστικό μέρος, οπότε είναι δύσκολο να χαθείς. Πριν από τέσσερα χρόνια, ένας άτυχος τουρίστας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Τον Ιούνιο του 2016, ο 52χρονος πρώην τεχνικός προγραμματισμού υπολογιστών της NASA, o Φλόιντ Ρόμπερτς (Floyd Roberts), έφτασε στο Grand Canyon με τον παιδικό του φίλο Ned Bryant και την κόρη του Madeleine

Ο Ned και η Madeleine ήταν έμπειροι και ήταν πολύ εξοικειωμένοι με την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων μελών του Τουριστικού Συλλόγου του Grand Canyon. Ο Ρόμπερτς έκανε πεζοπορία τακτικά από το 1992 και στο Grand Canyon.

Στις 17 Ιουνίου, και οι τρεις πήγαν σε ένα μέρος που ονομάζεται Οροπέδιο Šivvits, σκοπεύοντας να περάσουν 9 μέρες εκεί σε μια γραφική όχθη του ποταμού. Την πρώτη ημέρα στις 16:45 αποφάσισαν να ανεβούν σε ένα μικρό λόφο στην κορυφή. Αποφάσισαν επίσης να χωριστούν - ο Ρόμπερτς αποφάσισε να κάνει έναν κύκλο την πιο εύκολη διαδρομή κατα την γνώμη του, και ο Ned Bryant και η κόρη του πάνε απο άλλο μονοπάτι στην κορυφή βάζοντας και στοίχημα ποιος θα ακολουθήσει την πιο σύντομη διαδρομή για να φτάσει πιο γρήγορα .

Ο Ned Bryant και η Madeleine έφτασαν στην κορφή σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Ρόμπερτς δεν έφτασε πότε. Και σκέφτηκαν ότι είχε κολλήσει κάπου στην διαδρομή, αλλά ο Ρόμπερτς δεν εμφανίστηκε πέρασε μισή ώρα. Στη συνέχεια έκαναν τον γύρω από το λόφο, φοβούμενοι ότι ο Ρόμπερτς θα μπορούσε να είχε πέσει και να είχε τραυματιστεί. Αλλά δεν βρήκαν το παραμικρό ίχνος του πουθενά.

Άρχισαν να πιστεύουν ότι ο Ρόμπερτς για κάποιο λόγο εγκατάλειψε τη διαδρομή και να επέστρεψε πίσω εκεί που ηταν η αρχική κατασκήνωση των τουριστών. Για αρκετές ώρες έψαχναν γύρο από τον λόφο και για πατημασιές . Ο Ρόμπερτς δεν ήταν πουθενά ούτε στην κατασκήνωση. Οι προσπάθειες να τον καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο ήταν επίσης ανεπιτυχείς, η κινητή επικοινωνία δεν έχει κάλο σήμα στην περιοχή.

Αποφάσισαν να μείνουν σε αυτό το μέρος τη νύχτα και δεν κοιμήθηκαν μέχρι την αυγή, συνεχίζοντας να ψάχνουν στην περιοχή χωρίς κανένα αποτέλεσμα, οπότε κάλεσαν τους υπευθύνους του το Εθνικού Πάρκου και είπαν για την εξαφάνιση του φίλου τους.

Την ίδια μέρα, ελικόπτερο απογειώθηκε και μονάδες αναζήτησης με σκύλους άρχισαν την αναζήτηση του. Δεν βρήκαν τίποτα και τα σκυλιά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον Ρόμπερτς. Ερευνήθηκε επίσης ότι ο Ρόμπερτ με κάποιο τρόπο δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του,κανείς δεν τον είχε δει στην κατασκήνωση των τουριστών στο εθνικό πάρκο. Η περιοχή γύρω από τον λόφο εξετάστηκε προσεκτικά και δεν υπήρχαν τρύπες και σπήλαια οπού θα μπορούσε να είχε πέσει.

Αυτός ο λόφος εξετάστηκε επανειλημμένα από τους τουρίστες, και το πεζοπορικό μονοπάτι, κανείς δεν είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνος εκεί πότε. Ο Ρόμπερτς γνώριζε καλά αυτή τη διαδρομή, είχε και έναν χάρτη μαζί του, οπότε η εξαφάνισή του ηταν πολύ περίεργη.

Αρχικά περίπου 15 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένων σκύλων. Τελικά επτά ομάδες εδάφους και ένα ελικόπτερο συμμετείχαν σε μια περιοχή που καλύπτει πάνω από 10 τετραγωνικά μίλια. Οι ερευνητές από το Grand Canyon-Parashant και την κομητεία Mohave βοήθησαν την ομάδα έρευνας και διάσωσης του Εθνικού Πάρκου Grand Canyon. Μετά από 6 μέρες, η αναζήτηση κλιμακώθηκε στις 24 Ιουνίου αλλα χωρις αποτέλεσμα, εξαφανίστηκε από το προσώπου γης...

Είχε μαζί του δύο μεγάλα μπουκάλια νερό και φαγητό για μια εβδομάδα στο σακίδιο του, οπότε θεωρητικά, αν είχε χαθεί από το μονοπάτι θα μπορούσε απλώς να καθίσει σε ένα μέρος και να περιμένει να τον βρουν. Ο Φλόιντ Ρόμπερτς δεν βρέθηκε ποτέ ούτε εκείνο το έτος ούτε στα επόμενα χρόνια. Εξαφανίστηκε χωρίς το παραμικρό ίχνος, το σακίδιο του η άλλα πράγματα δεν βρέθηκαν πότε. Ακολούθησε ένα μονοπάτι γύρω από έναν λόφο και άπλα εξαφανίστηκε, ούτε τα σκυλιά δεν μπορούσαν να βρουν τα ίχνη του στο μονοπάτι.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications