Επίθεση με βιτριόλι: Όλα ξεκίνησαν από ένα αίτημα στο Facebook!

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή της 35χρονης φερόμενης ως ύποπτης για την επίθεση με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η γυναίκα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώα, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αστυνομία έχει ισχυρά στοιχεία που την ενοχοποιούν.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η οικογένειά της έχει έρθει σε επικοινωνία με γνωστό ποινικολόγο προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Νωρίτερα, και σύντροφος της 35χρονης είχε κληθεί στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να δώσει στους αστυνομικούς στοιχεία που από τη μία έχουν να κάνουν με τη σχέση του με την κατηγορούμενη και από την άλλη λεπτομέρειες για την επαφή του με την 34χρονη Ιωάννα.

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με την Ιωάννα και πως όλα βρίσκονταν στο μυαλό της φίλης


Όπως προκύπτει, οι δύο γυναίκες δεν ήταν άγνωστες αλλά γνωρίζονταν πολύ καλά. Ήταν «φίλες» στο Facebook, είχαν κοινή καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, και μάλιστα πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο.

Η 35χρονη εργάζεται -σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο είναι κοντά στην ασφαλιστική εταιρεία που εργάζεται η Ιωάννα και μάλιστα υπάρχει και συνεργασία μεταξύ τους.

Η «σπίθα» που φέρεται να «άναψε τη φωτιά» ήταν ένα αίτημα στο Facebook που υπέπεσε στην αντίληψη της 35χρονης. Αυτό, αλλά και ορισμένες συνομιλίες, φαίνεται πως την οδήγησαν στο να επιτεθεί με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.

Η 35χρονη θεωρούσε πως η Ιωάννα στεκόταν εμπόδιο στην σχέση της με έναν άνδρα. Πληροφορίες θέλουν το θύμα να γνωρίστηκε σε έναν γάμο με τον άντρα και να έγιναν φίλοι στο Facebook κάτι που εξόργισε την 35χρονη.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί «πιάστηκαν» από ένα ειρωνικό σχόλιο που είχε κάνει η 35χρονη σε ανάρτηση στο Facebook της Ιωάννας μια ημέρα μετά το αίτημα φιλίας που είχε κάνει το θύμα στον εργοδότη της 35χρονης με τον οποίο φέρεται να είχε μια περιστασιακή σχέση η ύποπτη.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην άτυχη Ιωάννα αλλά και δυο ώρες μετά είχε κλειστό το κινητό της οι αστυνομικοί επικέντρωσαν τις υποψίες τους και τις έρευνες στο πρόσωπο αυτό.

Οι δυο γυναίκες είχαν και επαφή μέσω των social media και μάλιστα διαδραστική. Με απλά λόγια έκαναν like η μια στην άλλη σε αναρτήσεις τους. Και όχι μόνο αυτό. Ο κύκλος των επαφών τους φαίνεται να ήταν ευρύτερος καθώς άτομα με το ίδιο επίθετο με την 35χρονη είχαν επαφές με την 34χρονη Ιωάννα.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι στις μέχρι στιγμής έρευνες και στο σπίτι της 35χρονης στου Ζωγράφου και μάλιστα παρουσία της έχουν βρει μια τηλεκάρτα, μια περούκα και μια καμπαρντίνα.

Η νεαρή γυναίκα, κάτοικος Ζωγράφου, προσήχθη το πρωί της Πέμπτης (11/06/2020) την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της και από εκείνη την ώρα οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Οι αστυνομικοί την μετέφεραν αρχικά στην υποδιεύθυνση της κρατικής ασφάλειας και στην συνέχεια επέστρεψαν μαζί της στο σπίτι της όπου έγιναν έρευνες.

Πως έφτασαν στα ίχνη της

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς της μέσα από τις κάμερες ασφαλείας που την “έπιασαν” σε καρτοτηλέφωνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και μέσα από τις αναλύσεις που έγιναν στην τηλεκάρτα και τα σημεία όπου τη χρησιμοποίησε.

Η 35χρονη γυναίκα ήταν μέσα στον πρώτο κύκλο των 20 υπόπτων για την επίθεση με το βιτριόλι, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα. Ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στο να γίνει “πρόσωπο ενδιαφέροντος” στην υπόθεση ήταν πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην άτυχη Ιωάννα αλλά και δυο ώρες μετά είχε κλειστό το κινητό της.

Στη συνέχεια δε, το κινητό της 35χρονης ύποπτης “έδινε” σήμα σε συγκεκριμένη κεραία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σήμα μετακίνησης σε συγκεκριμένη εταιρία, κοντά σε εκείνη όπου δουλεύει το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να δώσει κατάθεση και μια δεύτερη γυναίκα, η οποία, όπως θεωρούν οι αστυνομικοί, έχει παίξει κάποιο ρόλο στην υπόθεση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications