Εικόνες συνωστισμού και στον Άλιμο: «Λουκέτο» και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar

Πρόστιμα, λουκέτα και εισαγγελικές παρεμβάσεις έχουν επιβληθεί τις τελευταίες ημέρες σε καταστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Λουκέτο» δύο μηνών και πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε beach bar στον Άλιμο, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τόνισε πως το εν λόγω μαγαζί θα κλείσει για δύο μήνες, καθώς όπως τονίζει «κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία» .

«Στηρίζουμε τα καταστήματα και θέλουμε να είναι ανοιχτά... Πρέπει όμως και τα καταστήματα να βοηθούν τον εαυτό τους, να σέβονται το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία» επισημαίνει ο δήμαρχος.
Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Κονδύλης, μιλώντας για τις χθεσινές εικόνες στον Άλιμο, έκανε λόγο για «μια διοργάνωση σε ένα μαγαζί που έφυγε εκτός ελέγχου και έγινε μια απαγορευμένη κατάσταση για τη δημόσια υγεία. Βρέθηκαν στον ίδιο χώρο εκατοντάδες άτομα, ο ένας πάνω στον άλλο, μια ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη κατάσταση».

Άμεσα λουκέτο σε beach bar που παραβιάζουν τους κανόνες
Υπενθυμίζεται πως με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ χθες, γίνεται αυστηρότερη η επιβολή των ποινών για την παραβίαση των κανόνων λόγω κορονοϊού στα beach bar της χώρας, καθώς οι επιχειρήσεις που θα διαπιστωθεί ότι δεν τηρούν τα μέτρα θα «σφραγίζονται» άμεσα, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης ή προσβολής της σχετικής απόφασης.

Ταυτόχρονα, διατηρείται η δυνατότητα για επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις, να υποβάλουν έφεση ή ένσταση.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται:
«Η προθεσμία υποβολής καθώς και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης/οργανισμού/φορέα, το οποίο επιβάλλεται παραχρήμα με τη διαπίστωση της παράβασης από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές».
Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραλίες και διαπιστωθεί ότι παραβαίνουν τους κανόνες λόγω κορονοϊού, θα αντιμετωπίζουν διοικητικό πρόστιμο καθώς και αναστολή λειτουργίας για τουλάχιστον 15 ημέρες.Επιπλέον, προβλέπονται αυστηρότερες ποινές σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.

«Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία»! για την "δημόσια υγεία" φροντίζουν και οι "γνωστοί", γιαυτό κυνηγούν όσους γιατρούς δεν ακολουθούν την "ιατρική" τους, και ευτυχώς που έχουν κάνει εμβόλια στις μάζες του τύπου με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και όταν βλέπεις ποιοι κόπτονται για τα εμβόλια μεταξύ άλλων, καταλαβαίνεις πολλά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications