Επίθεση με οξύ: Οι τελευταίες κλήσεις της γυναίκας με το βιτριόλι - Που οδηγούν όλα τα σενάρια;

Πολύ οργανωμένο ήταν το έγκλημα που έγινε στην Καλλιθέα και δεν επρόκειτο για μια απλή πράξη εκδίκησης καθώς η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι πήρε μέτρα προστασίας που μόνο έμπειρα «στελέχη» του υποκόσμου τα γνωρίζουν.

Πλέον αρχίζει να δημιουργείται η εντύπωση πως πρόκειται για περισσότερα του ενός ατόμων και μάλιστα πολύ επικίδνυνων.
Μια κλήση από καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ (ΣΣ με τηλεκάρτα) προς εταιρεία ταξί, προκειμένου να μεταβεί και να αποχωρήσει από το σημείο της επίθεσης ήταν το βασικό «λάθος» της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω επίθεση «δεν ήταν μία σπασμωδική εκδικητική επίθεση όπως φαινόταν αρχικά. Είχε σημαντική οργάνωση, υπήρχε γνώση των κινήσεων της 34χρονης κι ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας για να μην εντοπισθεί η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό». Σε μια ιστορία που αναδεικνύεται πολύ πιο σύνθετη απ ό,τι αρχικά πιστευόταν και η οποία παρουσιάζει διαρκώς ανατροπές.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν εξετάσει 3-4 βασικά σενάρια -σχετικά με διάφορα πρόσφατα συμβάντα στο προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης- για τα κίνητρα και τις εμπλεκόμενες στην επίθεση με το βιτριόλι. Όμως όλα αυτά τα σενάρια δεν οδηγούν πουθενά, με τις υπόπτους (ορισμένες ελληνικής καταγωγής κι άλλες αλλοδαπές) να έχουν ιδιαίτερα ισχυρά άλλοθι, ενώ κι ο σωματότυπος της γυναίκας που απεικονίζεται σε βίντεο είναι διαφορετικός από εκείνον διαφόρων υπόπτων.

Με πλέον σαφείς ενδείξεις αλλά όχι απόλυτη βεβαιότητα, ότι στην εν λόγω εγκληματική ενέργεια η φυσική αυτουργός ίσως να μην έχει δράσει με δική της πρωτοβουλία αλλά να της έχει ανατεθεί από άλλον, άντρα ή γυναίκα (με την οποία η 34χρονη είχε διένεξη ή ήταν ενοχλημένη από την συμπεριφορά της) η ρίψη του βιτριολιού. Με βασικό ίσως κριτήριο και μέλημα αυτής της «στρατολόγησης» η γυναίκα που προχώρησε στην επίθεση στην λεωφόρο Θησέως να μην μπορεί εύκολα να εντοπισθεί, να μην μπορεί να συνδεθεί με κάποιο από τα άτομα με τα οποία να είχε προστριβές η 34χρονη. Μάλιστα δεν έχει αποκλεισθεί η περίπτωση η φυσική αυτουργός να προέρχεται και περιοχή που βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα για τέσσερις βασικούς λόγους: ΠΡΩΤΟΝ: Από τις καταθέσεις περίπου 20-30 ατόμων, έχουν προσδιορισθεί όλες οι προσωπικές εκκρεμότητες που είχε πρόσφατα η 34χρονη και έχει εξαντληθεί η πιθανότητα να έχει συμβεί κάτι άλλο που δεν έχει ανιχνευθεί από την αστυνομική έρευνα. Οι αστυνομικοί πάντως δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται από άτομο που είχε πολύ παλαιότερη προστριβή με την 34χρονη, κάτι όμως που θεωρείται «μικρών πιθανοτήτων».

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η 34χρονη δηλώνει σε επίσημες και μη καταθέσεις της ότι δεν γνωρίζει την γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.
ΤΡΙΤΟΝ: Από κάμερες αλλά κι από περιγραφές ατόμων που φαίνεται να συνάντησαν τη δράστιδα δεν προκύπτει ομοιότητα με κάποιο πρόσωπο που σχετίζεται με τις εξετασθείσες εκδοχές,

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Το γεγονός ότι η δράστις προχώρησε στην κλήση του ταξί με την χρήση τηλεκάρτας αποτελεί δείγμα των γνώσεων, της προεργασίας και των ασφαλιστικών «δικλείδων» από τους οργανωτές της επίθεσης , ώστε να μην εντοπισθεί από αναλύσεις κλήσεων κινητών ή άλλες τεχνικές μεθόδους η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι κλήσεις με τηλεκάρτες πραγματοποιούν συχνά μέλη ενόπλων οργανώσεων (ΣΣ όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» κι άλλες) για να προειδοποιήσουν για επιθέσεις τους, να προχωρούν σε ανάληψη ευθύνης κλπ.

Η γυναίκα πιθανόν προχώρησε αυτή την επιλογή κλήσης «ραδιοταξί» γιατί κρίθηκε ότι έτσι δεν θα καταγραφόταν το όχημα που θα χρησιμοποιούσε στην επίθεση, θα εξαϋλωνε ευκολότερα τα ίχνη της ή γιατί ακόμη δεν είχε διαθέσιμο ΙΧ, μοτοσικλέτα κλπ.

Πλέον η ΕΛΑΣ προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία από τις κάμερες κοντά στο καρτοτηλέφωνο όπου προσδιορίζεται (ΣΣ η ανάλυση των τηλεκαρτών παρέχει αυτή την δυνατότητα) ότι έγινε η επίμαχη κλήση. Ακόμη αναζητούνται στοιχεία από τον χώρο πώλησης των τηλεκάρτας, ενώ εξετάζεται αν από την ίδια τηλεκάρτα είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες κλήσεις.

Επιπλέον ελέγχονται τα σημεία επιβίβασης κι αποβίβασης της μυστηριώδους γυναίκας, οι τυχόν συνομιλίες με το κέντρο ταξί κλπ. Ακόμη επιχειρείται άρση απορρήτου συνομιλιών κι επικοινωνιών σε τουλάχιστον 6-7 άτομα και σαρώσεις κλήσεων για να διαπιστωθεί τυχόν αλληλουχία τηλεφωνικών επαφών που σχετίζονται με προσυνενοήσεις φυσικών κι ηθικών αυτουργών. Ελεγχος γίνεται και σε προφίλ στο Facebook που έχουν πρόσωπα που αναφερονται στη υπόθεση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications