Σύψας: Το καλοκαίρι θα έχουμε το φάρμακο και σε ένα χρόνο το εμβόλιο

«Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο» τόνισε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

«Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το εμβόλιο σημείωσε πως «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο».

Διακοπές Ιούλιο – Αύγουστο
«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας σε σχέση με τις διακοπές μας το καλοκαίρι. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομές κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε είναι ασφαλές να πηγαίνουμε και να κάνουμε το μπάνιο μας καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.

Κινητές μονάδες ΕΟΔΥ – Χαρτογράφηση κρουσμάτων «Υπάρχει ένα σχεδιασμένο δείγμα ατόμων που θα γίνει το τεστ έτσι ώστε να έχουμε ένα στατιστικό δείγμα για να γνωρίζουμε την έκταση του ιού στη χώρα. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι επεσήμανε ο κ. Σύψας

Χρήση μάσκας «Όταν παραβιάζεται ο κανόνας των 2 μέτρων τότε φοράμε μάσκα» τόνισε ο ίδιος αναφορικά με την χρήση της μάσκας.
Τεστ
Η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί τόνισε ο κ. Σύψας.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Κυριε Σύψας, ειστε Μεγαλος γιατρός! Και δεν ερωτηθήκαμε, ο Υος Κορωνα μετα 30 χρονια που βρέθηκε ,και που ο πανεξυπνος BillGates αγόρασε την Παταντα του, γιατι λετε την αγόρασε? Και εσεις, Γιατρος, δεν σκεφτήκατε εαν η Κορώνα εχει ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ??, εγω δεν ειμαι γιατρός, και ομως τοΕαν δεν εχει απομονωθεί σημαινει οτι δεν υπαρχει! Η εσεις μας λετε αρλουμπες η εγω σας λεω αρλουμπες. Στο ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ μεγάλοι επιστήμονες, μας λενε οτι ο Υος Κορώνα η Covid19, aλλη αρλουμπα και αυτη, μας λενε οτι ειναι σαν ενα συναχη.Ουτε μάσκες ουτε τιποτα Χρειαζοντε και κυριως σιγουρα οχι εμβολια για ονομα του θεου, σιγουρα οχι εμβολια. Ποσα παιδακια σχεδον μισώ Εκατομοιριο μηνανε παραλητα στις Ινδιες αλλα στην Αφρική. Διαιρωτομαι εαν πήγατε να διαβασετε τους Λυθους της Ζ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, που τους γραψανε οι Σιωνιστές Εβραιοι το 1980, και θελουν πλυθισμο στον Πανιτη 500 ΕΚΑΤΟΜΟΙΡΙΑ, ΔΗΛ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7,700 Δυσεκαυομοιρια ανθρωπων πρεπει να θανατωθούν!Τι λετε θα ειστε και εσεις μεσα σε αυτους?Εγω που ξερω αρκετα, σας διαβεβαιω οτι εαν ειστε Εβραίος αποκλυετε να ΓΗΝΕΤΕ μακαρητης.Μηπως δεν ξερετε οτ ο ποιο μυσιτος ανθρωπος στον ΠΛΑΝΙΤΗ ειναι ο Bill Gates, διοτι ολίγοι τον πιστευουν οτι θελει να μας σωσει με τα εμβολια του, το αντίθετο, θελει να Μας σκοτώσει!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications