Παύλος Τσίμας: «Δεν πιστεύω στη δημοσιογραφία που προσπαθεί να τρομάξει τους ανθρώπους»

Στο Dot της Κυριακής βρέθηκε καλεσμένος ο Παύλος Τσίμας. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για την αλήθεια που αναζητά όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά του αλλά και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι με την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Τσίμας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θυμώνω ούτε στην ιδιωτική μου ζωή. Δεν βάζω τις φωνές. Δεν πιστεύω στη δημοσιογραφία που προσπαθεί να αναστατώσει, να ξεσηκώσει, να θυμώσει ή να τρομάξει τους ανθρώπους.

Παναγία! Δεν πιστεύω σε αυτού του είδους τη δημοσιογραφία, προφανώς υπάρχει και αυτή και κάποιοι την κάνουν και πολύ πετυχημένα! Εμένα δεν μου αρέσει, δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω ποτέ».

Υπάρχει ένα ωραίο Αμερικάνικο ρητό που λέει ότι είδηση είναι μόνο αυτό που θα κάνει τη γιαγιά μου στο Τέξας να πει, Χριστός και «Λέω μια ιστορία, έτσι το έχω στο μυαλό μου. Θεωρώ ότι η δουλειά μου είναι αυτή, να λέω μια ιστορία. Οι άνθρωποι βομβαρδίζονται με πληροφορίες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πληροφορίες που είναι αντιφατικές, που δεν βγάζουν νόημα και όταν μου δίνεται η ευκαιρία, προσπαθώ να το πω σαν μια ιστορία. Μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος που θα βγάζει νόημα»συμπλήρωσε ο Παύλος Τσίμας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications