Το νέο θηριώδες stealth βομβαρδιστικό της Κίνας ενδέχεται να παρουσιαστεί έως το τέλος του έτους

Η Κίνα ίσως παρουσιάσει το νέο stealth βομβαρδιστικό της H-20 ακόμα και τον επόμενο Νοέμβριο, στο πλαίσιο του Zhuhai Air Show εάν δεν ακυρωθεί λόγω COVID-19.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που το νέο stealth βομβαρδιστικό της Κίνας H-20 ενδέχεται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Zhuhai Air Show υπό την προϋπόθεση ότι δεν ακυρωθεί εξαιτίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «South China Morning Post», το stealth βομβαρδιστικό H-20 αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος και μπορεί να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτήν την απόφαση, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης πανδημίας καθώς και της κατάστασης των περιφερειακών πολιτικών σχέσεων.

Μια στρατιωτική πηγή που δεν κατονομάζεται, υποστηρίζει το εξής: «Η ηγεσία του Πεκίνου εξετάζει ακόμα προσεκτικά εάν η ενέργειά του θα επηρεάσει την περιφερειακή ισορροπία, ειδικά καθώς οι περιφερειακές εντάσεις έχουν κλιμακωθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19. Όπως οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, όλα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πυρηνικά όπλα. Εάν η Κίνα ισχυριζόταν ότι είχε ακολουθήσει μια εθνική αμυντική πολιτική, που είναι καθαρά αμυντική στη φύση της, τότε γιατί θα χρειαζόταν ένα τέτοιο επιθετικό όπλο;».

Το βομβαρδιστικό φέρεται να έχει μέγιστο βάρος απογείωσης τουλάχιστον 200 τόνων, ωφέλιμο φορτίο έως 45 τόνων, εύρος 5.000 μιλίων και να χρησιμοποιεί σχεδιασμό φτερών παρόμοιο με αυτόν που έχουν τα αμερικανικά B-2 Spirit και B-21 Raider.

Το H-20 θα ολοκληρώσει τη νέα σειρά σύγχρονων αεροσκαφών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), που προορίζεται να αντικαταστήσει εκείνα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σοβιετικά σχέδια κατασκευασμένα είτε ύστερα από άδεια ή χάρη στην αντίστροφη μηχανική.

Στις αρχές του 2019, το Sputnik ανέφερε ότι το Πεκίνο ανέπτυξε δύο stealth βομβαρδιστικά: το Hong-20 ή το H-20, που επιβεβαιώθηκε από τον PLA, και ένα δεύτερο αεροσκάφος, το οποίο ονομάστηκε J/H-XX από παρατηρητές, αλλά παραμένει στο επίπεδο της φημολογίας μέχρι στιγμής.

Μια ανώνυμη πηγή υποστήριξε στη «South China Morning Post» ότι το H-20 θα μπορούσε να κάνει χρήση του ρωσικού NK-321, που έχει κατασκευαστεί από το Γραφείο Σχεδιασμού Kuznetsov για το υπερηχητικό βομβαρδιστικό Tu-160 της Μόσχας.Ωστόσο, μια άλλη πηγή ανέφερε ότι το εν λόγω βομβαρδιστικό θα μπορούσε να φέρει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα Shenyang WS-10.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications