Πρώην Αρχηγός Στόλου για Έβρο: «Η κατάληψη εθνικού εδάφους αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση εισβολέων & όχι με διάβημα»

Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν με ανάρτησή του στο facebook ξεκαθαρίζει πως τα όσα έγιναν στις Φέρρες με κατάληψη ελληνικού εδάφους από δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής αποτελούν στρατηγική ήττα και μεγάλη χαμένη ευκαιρία «για εξολόθρευση δυνάμεων εισβολής» χωρίς να υπάρξει στη συνέχεια μια επέκταση της κρίσης.

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για αποφασιστική αντιμετώπιση του τουρκικού υβριδικού πολέμου μετά την οποία η Άγκυρα απλώς θα «λούφαζε» καθώς ο Έβρος δεν αφήνει περιθώρια για γενικευμένες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.

Δείξαμε έτσι, πως ότι κι αν συμβεί είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε χρήση όπλων. “Η κατάληψη εθνικού εδάφους έστω και λίγων τετραγωνικών μέτρων δεν αντιμετωπίζεται με διαβήματα. Αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση των δυνάμεων εισβολής.

Χάσαμε τεράστια ευκαιρία κεφαλαιοποίησης της επιτυχίας αποτροπής της υβριδικής επίθεσης που έγινε στον Έβρο προ τριμήνου. Επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αντιδράσουμε με τα όπλα σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας.

Ήταν ευκαιρία γιατί η κατάληψη εθνικού εδάφους έγινε στον Έβρο και όχι στο Αιγαίο όπου υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η αρχική κρίση να εξελιχθεί άμεσα σε γενικευμένες αεροναυτικές επιχειρήσεις.

Δεν χρειάζεται περαιτέρω επέκταση αλλά δυστυχώς χάσαμε πολύ περισσότερα από μερικά μέτρα λασπωμένης γής. Πρόκειται για στρατηγική (πέραν της τακτικής) ήττα”.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Aπαντω στον Κο ΑIndian, για την παραχώρηση Εθνικού Εδάφους στον Έβρο.Καταληψη Εθνικού Εδάφους και βεβαια αντιμετωπίζετε με εξολόθρευση των δυνάμεων εισβολής. Μηπως ο Κος Αιnian ξέχασε οτι η Εβραϊκή Σιωνιστική Κυβέρνηση της ΕΛΛΑΔΟΣ περνειδιαταγες παντα απο το ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ των ΡΑΒΒΙΝΩΝ? αλλωστε ακριβως οπως και ο Εβραίος Σιωνίστης Ερδογαν.H κατασταση θα χειροτερέψει πολυ συμαντικα κυριως με υον ερχομό των 80 Εκατομοιριων Λαθρω, οπως ο ελεινος και τρισαθλιος Τσιπρας υπεγραψε στις 10 με 11 Δεκεμβριου 2018, στο Μαρακς του Μαρόκου, στην συνέλευση του ΟΗΕ.Εμεις που είμασταν παραντες στο ΜΑΡΑΚΕΣ, για να ακούσουμε τους αριθμους του καθε κρατους,, δημοσιευσαμε στα Face Books ΟΛΛης της Ευρώπης, ποσους Λαθρω καθε χωρα θα έφερνε.Σε 24 ωρες οι Δημοσιεύσεις μας εξαφανιστηκαν! Μεριές μερες μετα μας έβγαλαν απο ολλατα ΦΒ της Ευρώπης. Εαν υπαρχουν Έλληνες που ελπίζουν οτι κατι θα αλαξει, κανουν μεγαλο λαθος.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications