Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Παράνομη η καταγραφή και αποθήκευση μαθημάτων

Επειδή ηταν δύσκολο να εντοπιστούν οι "ξενιστές", τους εντόπισαν μεσώ των σχολείων και μεσώ του χαρακτήρα τους, αυτός ειναι ο ρόλος του ΚΚΕ στα σχολειά εκτός το να μαζεύουν χρήσιμους ηλίθιους, όταν έχεις άγνοια τι γίνεται στο πλανήτη Γη και τα πάντα ειναι θεωρίες συνωμοσίας, και οχι συνωμοσίες, δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοούμε, και φυσικά δεν ειναι όλα για όλους,τώρα θα τσεκάρουν και πόσοι ευρωπαϊκού γένους και ανάμεικτοι υπάρχουν ανά σχολείο, για να δουν αν η γενοκτονία προχωράει σύμφωνα με το σχέδιο. Όσοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτά αντί να τσιρίζουν σαν σχιζοφρενείς για θεωρίες συνωμοσίας όπως τους έχουν διδαξει για ότι δεν φτάνει η νοημοσύνη τους, ας διαβάζουν τι γράφουν σε έγκυρες πήγες τους, που ειναι και του επίπεδου όλων :

Νόμιμος ο σκοπός λέει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά τονίζει ότι είναι παράνομη η καταγραφή και αποθήκευση των μαθημάτων – Έκθετη αφήνει την υπουργό η ΔΟΕ για το θέμα της μελέτης αντικτύπου.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί η υπουργός Παιδείας σχετικά με το θέμα της βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων, δίχως να δίνει πειστικές απαντήσεις και συνεχίζοντας να αγνοεί τις εύλογες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων.

Για το ζήτημα έγινε χτες τηλεδιάσκεψη της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με το Προεδρείο και τη νομική σύμβουλο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων, μετά από σχετικά αιτήματά τους.

Ενώ εδώ και ημέρες ζητείται από την κ. Κεραμέως γραπτή γνωμοδότηση για τη συμφωνία της Αρχής για τη ζωντανή αναμετάδοση μέσα από τις σχολικές αίθουσες, σήμερα ήρθε μια.. μεσοβέζικη ανακοίνωση που της δίνει ένα πρώτο «οκ», αλλά στην πράξη προτάσσει τη διενέργεια εκτίμησης αντικτύπου, κάτι που χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα.

Η Αρχή έκρινε λοιπόν νόμιμη την εξ αποστάσεως ταυτόχρονη εκπαίδευση, αλλά όχι την καταγραφή και την αποθήκευση των μαθημάτων, με την υπουργό Παιδείας μετά να προχωρά σε διευκρινίσεις που όμως δεν είναι αρκετές για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί το ότι δεν θα καταγράφει κάποιος το μάθημα την ώρα που θα μεταδίδεται. Μεταξύ άλλων αναφέρει, με ανακοίνωσή του, ότι το μάθημα θα μεταδίδεται μέσω κινητού ή tablet και όχι από κάμερες που θα εγκαταστηθούν, καθώς και ότι μέχρι και από σταθερό τηλέφωνο θα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί εξ αποστάσεως το μάθημα, με αστική χρέωση.

Η υπουργός Παιδείας μετά την ανακοίνωση της Αρχής έκανε λόγο για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» και «δίκη προθέσεων» και ανέφερε ότι έτσι αποσαφηνίστηκε «ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της». Βέβαια, δεν γίνεται λόγος για τη μελέτη αντικτύπου.

Προσθέτει πάντως ότι «με υπουργική απόφαση θα οριστούν, μεταξύ άλλων, οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της διάταξης, καθώς και μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων, λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων πρωτίστως μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τυχόν άλλων ενδιαφερομένων».

Η ΔΟΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της συζήτησης εκτιμήθηκε ότι η έκδοση μιας σοβαρής και επιστημονικά τεκμηριωμένης εκτίμησης αντικτύπου δεν μπορεί να γίνει σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μηνός και υπογραμμίζει ότι «λόγω της σοβαρότητας και της επικινδυνότητας, για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των ανήλικων μαθητών είναι αυτονόητο ότι απαιτείται διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών πριν την ολοκλήρωση της εκτίμησης αντικτύπου για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης».

Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης, (13:00) οι εκπαιδευτικοί (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Δεν υπάρχει "ζωντανή αναμετάδοση"!!!
Αναμετάδοση είναι όταν κάτι έγινε και μεταδίδεται μετά, ζωντανή μετάδοση είναι όταν μεταδίδεται κάτι την ώρα που συμβαίνει.
Ο ολμε με τους αγράμματους δάσκαλους και καθηγητάδες που πήραν πτυχίο με "5" θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέρουμε...

Α.Πείπε...

Υποτίθεται οτι οι μαθητές έχουν εφοδιαστεί από το Υπουργείο μ'εσα παρακολούθησης.(γιατί εγώ εκομη περιμένω σύγχρονο υπολογιστή)

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications