Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα δοχείο 2.000 ετών με ένα Μυστηριώδες Υγρό

Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ένα χάλκινο δοχείο σχήματος κύκνου 2.000 ετών που λένε ότι περιέχει 3 λίτρα μυστηριώδους υγρού.

Οι επιστήμονες κάνουν μελέτες για να καταλάβουν τι ειναι αυτό το μυστηριώδες καφέ υγρό που βρέθηκε σε έναν τάφο στην Κίνα, βρέθηκε σε ένα αγγείο σε σχήμα κύκνου και ο τάφος ανήκει σε έναν πολεμιστή που είχε θαφτεί μαζί με το σπαθί του, πιστεύεται ότι από το 221 π.Χ.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Sanmenxia στην επαρχία Henan της κεντρικής Κίνας ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του ανέπαφου τάφου στις αρχές του Μαΐου. Οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί τι είναι το υγρό.

Το χάλκινο δοχείο στο πάνω μέρος του έχει σχήμα λαιμού και κεφαλή κύκνου, βρέθηκε μέσα σε τάφο μαζί με άλλα αντικείμενα, όπως ένα κράνος και ένα σπαθί.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Yan Fei, περιεχέι περισσότερα από 3 λίτρα καφέ υγρού που μπήκαν στο χάλκινο δοχείο μέσα από μια μικρή τρύπα.
Πολλοί λένε ότι το δοχείο μπορεί να περιέχει κάποια πρώιμη μορφή ποτού.Ένας ερευνητής από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας στο Πεκίνο πήρε ένα δείγμα του υγρού στις 18 Μαΐου, το οποίο εξακολουθεί να αναλύεται.

Ο Yan Fei είπε: Το χάλκινο δοχείο με κεφαλή κύκνου είναι ένα σπάνιο εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε ένα τέτοιο εύρημα. Είναι πολύ ρεαλιστικό, με στόμα και μάτια. Δείχνει πραγματικά πόσο έμπειροι ήταν οι πρώτοι πολιτισμοί στη δημιουργία χάλκινων αντικειμένων.

Ο τάφος όπου ανακαλύφθηκε χρονολογείται από την χαοτική και διχασμένη από τον πόλεμο περίοδο μεταξύ του τέλους της δυναστείας των Κιν (221 έως 207 π.Χ.) και της πρώιμης δυναστείας των Χαν (206 π.Χ. έως 220 μ.Χ.).Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντικείμενα ανήκαν σε έναν χαμηλόβαθμο αξιωματούχο.Ο τάφος βρέθηκε τυχαία από εργάτες σε ένα τοπικό χωριό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications