Έρχεται μείωση ΦΠΑ στην εστίαση: Πιο φθηνός ο καφές και τα αναψυκτικά

Πιο φθηνά καφές και αναψυκτικά μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα με νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων μετά την "κρίση λόγω της πανδημίας από τον κορονοϊό" (μετά τις οικονομικές κρίσεις και τους εισαγόμενους ).

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οριστικοποιούνται δύο σημαντικές παράμετροι για την εστίαση: Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στον κλάδο και το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας που ενδέχεται να είναι πριν από την 1η Ιουνίου όπως αρχικά έχει ανακοινωθεί.

Η Κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και οι επαγγελματίες του κλάδου προετοιμάζονται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η κυβέρνηση οριστικοποιεί δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους για τον κλάδο: το αν θα ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου και την μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο. Μέχρι την Πέμπτη αναμένονται ανακοινώσεις για τα εξής:

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 11%
Καφές, αναψυκτικά και ροφήματα μείωση ΦΠΑ από 24% σε 11%
Μείωση σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια από το 24% σε 13%
Προσωρινή αναστολή ή μείωση στο τέλος διαμονής στα τουριστικά καταλύματα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος κληθείς να μιλήσει για τα εργασιακά τόνισε στο Open: «Θα πρέπει να έχουμε συνείδηση για τα εξής. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την οικονομία. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται σχέδιο και πρακτικό πνεύμα.

Στο χώρο της εστίασης θα δοθεί μεγάλο βάρος. Αν την αφήσουμε πολλοί σκέφτονται να μην ανοίξουν. Τους δίνουμε διπλάσιο χώρο σε τετραγωνικά για να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Χωρίς να χρειαστεί να δώσουν ευρώ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications