Τραμπ: «Θα απαιτήσουμε τεράστια αποζημίωση από την Κίνα για τις ζημιές που έκανε - Έχουμε τρόπους»

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ολοκληρωτικό πόλεμο με την κομμουνιστική Κίνα καθώς έχουν πλέον την αφορμή για να το κάνουν μετά την πανδημία του κορωνοϊού η οποία ξεκίνησε από την χώρα του «κόκκινου δράκου» (το πως ξεκίνησε είναι ένα άλλο ζήτημα) και θα απαιτήσουν αποζημίωση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Πεκίνο.

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ είχαν αφήσει να μπουν μπροστά ιδιώτες ή ακόμα και αμερικανικές πολιτείες για να ξεκινήσουν δικαστικούς αγώνες κατά του Πεκίνου αλλά τώρα ετοιμάζονται να το πράξουν οι ίδιες ως κράτος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο στο ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να απαιτήσει από το Πεκίνο να καταβάλλει δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις για τη ζημία που προκαλεί στις ΗΠΑ η πανδημία του κορονοϊού, θυμίζοντας ότι ο SARS-CoV-2 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την Κίνα», επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος, «η ασθένεια θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην πηγή της και να μην εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο».

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι» που η Κίνα μπορεί να «λογοδοτήσει, διεξάγουμε πολύ σοβαρή έρευνα» για το θέμα αυτό, πρόσθεσε ο Τραμπ.

Πάντως είναι πολύ πιθανό στις ΗΠΑ να αναζητούν τρόπους για να ξεφορτωθούν την υποχρέωση αποπληρωμής των αμερικανικών χρεών προς την Κίνα.

Μια δημοσιογράφος απηύθυνε στον Αμερικανό πρόεδρο ερώτηση σχετικά με κύριο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild στο οποίο διατυπωνόταν η αξίωση το Πεκίνο να καταβάλλει στο Βερολίνο 165 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

«Μιλάμε για πολύ περισσότερα χρήματα», απάντησε ο μεγιστάνας. «Δεν έχουμε ακόμη καταλήξει στο οριστικό ποσό, αλλά είναι πολύ υψηλό», πρόσθεσε. «Δεν υπήρξαν ζημίες μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο», επέμεινε.

Βέβαια εδώ αξίζει να σημειώσουμε το θράσος του Βερολίνου το οποίο ζητάει αποζημιώσεις για την ζημιά που υπέστη το ίδιο αλλά αρνείται να πληρώσει αποζημιώσεις στην Ελλάδα για όσα έκανε ο γερμανικός Στρατός στην Κατοχή στην ελληνική επικράτεια.

Αποζημιώσεις οι οποίες κοστολουγούνται ότι φτάνουν και ξεπερνούν το ποσό που ζητάει το Βερολίνο από το Πεκίνο.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 56.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ενώ η οικονομία υφίσταται βαρύ πλήγμα εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν εξαιτίας μιας ανικανότητας, ή πιθανόν κάποιου άλλου πράγματος, ενώ προσπαθούσαν να προστατεύσουν τον κόσμο», είπε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Τραμπ κατηγορεί εδώ κι εβδομάδες την κυβέρνηση της Κίνας ότι καθυστέρησε να ειδοποιήσει τον κόσμο για το εύρος και τη σοβαρότητα της COVID-19 και ότι παρουσιάζει στοιχεία πολύ κατώτερα των πραγματικών για τον αριθμό των νεκρών στην επικράτειά της εξαιτίας της πανδημίας.

Η κυβέρνησή του εξάλλου έχει καταστήσει σαφές πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο νέος κορονοϊός να «ξέφυγε» από ατύχημα από εργαστήριο ιολογικής έρευνας στην Γουχάν. Τη 18η Απριλίου ο Τραμπ είχε ήδη προειδοποιήσει την Κίνα ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει «συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συμπεράνει πως ήταν «εσκεμμένα υπεύθυνη» για την πανδημία του κορονοϊού.

Το ΥΠΕΞ της Κίνας απορρίπτει τις αμερικανικές κατηγορίες.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι λίγες ημέρες πριν μετά τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ, για «κινεζικό ιό» και τ' ότι η Κίνα αποκρύπτει σκόπιμα αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν να καταθέσουν αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης, στρατού, αλλά και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν διαμέσου «μεσάζοντα» ιδιώτη.

Την αγωγή, ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την κατέθεσε ο Αμερικανό δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν, μαζί με εταιρεία από το Τέξας.

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο από το ετήσιο ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για τον θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Ο Τραμπ το ει χασει! Η Κορώνα ανακληφθηκε στην Αμερική, και οι Εβραίοι ειπαν στον Τραμπνα την στειλει στην Κίνα. Τοσο απλο!οδυστηχης Τραμπ, χάνει το μυαλο του!επουδινουλογου θέλαν ε οιΕβραιοι να μαθουν οτι ανακαληγθηκε στην Αμερική. Το γεγονος ειναι οτι οι Κινέζοι Εχουν αποδειξεις οτι η Κορωνα στάλθηκε στην Κίνα '

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications