Τα πιο κωμικοτραγικά αστυνομικά μέτρα για την επιβολή της καραντίνας

Τα μέτρα αποκλεισμού για τον περιορισμό της "εξάπλωσης της πανδημίας κορονοϊού" συνεχίζονται ανά την υφήλιο, με τις αστυνομικές αρχές σε ορισμένες περιπτώσεις να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για την εφαρμογή της καραντίνας.

Η αστυνομία ανά τον πλανήτη για να κρατήσει πάση θυσία τους ανθρώπους σπίτι έχει επιστρατεύσει μέχρι και ελικόπτερα για να διακόψει παιχνίδια ποδοσφαίρου ή για να καταγράψει τις πινακίδες ανυπότακτων πιστών.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά μόνο παραδείγματα από τις προσπάθειες των αστυνομικών να τηρηθούν οι κανόνες της κάθε χώρας για την καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

Στην Τυνησία, ελικόπτερο του στρατού πέταξε χαμηλά για να διακόψει ποδοσφαιρικό παιχνίδι, σηκώνοντας με τον έλικα σύννεφα σκόνης.

Στην Αυστραλία, η αστυνομία προειδοποίησε πως ακόμη και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές ιδανικές για ελεύθερο κάμπινγκ θα περιπολούνται από ελικόπτερα, ώστε να γίνουν τσακωτοί οι ατίθασοί κατασκηνωτές που θα τολμήσουν να σπάσουν την καραντίνα.

Στη Μεγάλη Βρετανία, αστυνομικοί μπούκαραν στο σπίτι ενός μοναχικού ανθρώπου, αφού δέχτηκαν τηλεφώνημα ότι κάνει πάρτι, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν ότι ήταν ολομόναχος.

Στην πόλη Μπέβερλι της Μασαχουσέτης, αστυνομικοί υποχρεώνουν τους πολίτες να περπατούν μόνο προς μία κατεύθυνση ώστε να διατηρούνται οι αποστάσεις. Όποιος πιαστεί να παραβατεί θα δέχεται πρόστιμο 100 δολαρίων.

Στο Κεντάκι των ΗΠΑ, τα αμάξια σε εκκλησία της περιοχής γέμισαν με φυλλάδια της αστυνομίας που ενημέρωναν τους κατόχους τους ότι πρέπει αυτοί και οι οικογένειές τους να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών η αλλιώς θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω μέτρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications