Οι Ρομά: «Τι θέλετε εδώ ρε;» - Δεν δέχονται την καραντίνα (βίντεο)

Στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά την διάγνωση πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα υπάρχουν φόβοι έως και για 1800 κρούσματα, καθώς την ώρα που οι κάτοικοι της Λάρισας «έτρωγαν» πρόστιμα οι Ρομά συνωστίζονταν και γλεντούσαν.

Παρόλα αυτά έξαλλοι Ρομά οι οποίοι δεν δέχονται να μπουν σε καραντίνα υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις τους Τσιόδρα-Χαρδαλιά και τους προπηλάκισαν, φωνάζοντάς τους «τι θέλετε εδώ ρε;», μάλιστα οι Ρομά απείλησαν και με ταραχές.

Για να αποφευχθούν οι ταραχές, οι Ρομά όρισαν εκπροσώπους(!) λες και πρόκειται για κάποιο αυτόνομο κρατίδιο, οι οποίο θα έρχονται σε συνεννοήση με τις Αρχές. Οι εκπρόσωποι των Αρχών από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της (απόπειρας) αυτοψίας των Χαρδαλιά-Τσιόδρα, έξαλλοι Ρομά τους προπηλάκισαν, φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού. Το πρώτο κρούσμα στον οικισμό Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.

Την ίδια στιγμή , κάτοικοι της περιοχής στους οποίους επιβλήθηκε καραντίνα λόγω Ρομά είναι έξαλλοι καθώς, τις προηγούμενες ημέρες, ενημέρωναν τις Αρχές για σωρεία παραβάσεων των απαγορευτικών μέτρων αλλά Πολιτική Προστασία και αστυνομία «ένιπταν τας χείρας τους».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications