Μάσκες παντού: Εστιατόρια, καφετέριες, μπουζούκια «περνούν στην ιστορία»

Όλοι με μάσκες σε καταστήματα και κλειστούς χώρους μας λέει σήμερα ο Σ.Τσιόδρας. Αυτό το απίστευτο μέτρο δεν επιβλήθηκε ούτε καν στην κορύφωση της πανδημίας όταν περίμεναν «χιλιάδες νεκρούς» και επιβάλλεται τώρα για άγνωστους λόγους, αφού δεν στέκει σε καμία ιατρική προσέγγιση η γενική χρήση της.

Και βέβαια, είτε ανοίξουν είτε δεν ανοίξουν επιχειρήσεις όπως οι καφετέριες και τα εστιατόρια, δεν θα δουλεύουν γιατί απλά δεν θα πηγαίνει ο κόσμος.

Ο λόγος είναι ότι πολύ απλά δεν θα μπορεί να πιει τον καφέ του ή το κρασί του και να φάει το φαγητό του και τα καταστήματα του κλάδου θα "περάσουν στην ιστορία".

Να σημειώσουμε ότι έστω αν κάποιος αγγίξει την μάσκα, όπως για παράδειγμα να την βγάλει για να φάει ή να πιει, και να την επανατοποθετήσει, η μάσκα παύει να προστατεύει τον χρήστη της αφού τα μικρόβια του χεριού μεταφέρονται στο πρόσωπο!

Μπορεί το κυβερνητικό επιτελείο να έχει καταλήξει στην ιεράρχηση των βημάτων για την όπως θέλουν να ονομάζουν επιστροφή στην κανονικότητα αλλά θα πρέπει να εξηγήσουν το νέο καθεστώς λειτουργίας του χώρου εστίασης και διασκέδασης πρακτικά.

Την ίδια τύχη θα έχουν τα μπουζούκια και πάσης φύσεως μαζική διασκέδαση. Θα μείνει μόνο η... Πρωτοψάλτη να κάνει βόλτες τις γειτονιές με την νταλίκα!

Και βέβαια η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως τα σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια. Τώρα, γιατί δεν ήταν υποχρεωτική στο «πικ» της πανδημίας και έγινε τώρα, αυτό δεν το είπε ο «σοφός» Σ.Τσιόδρας.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Το χρονοδιάγραμμα της χλάρωσης των μέτρων

4 Μαΐου

Εμπορικά καταστήματα (με μάσκες)
Κομμωτήρια (με μάσκες)
Κέντρα Αισθητικής (με μάσκες)
Απελευθέρωση Μετακινήσεων εντός Νομού
Ατομική Λατρεία εκκλησίες (με μάσκες)
Κατάργηση SMS

11 Μαΐου

Έναρξη μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου

25 Μαΐου

Έναρξη μαθημάτων Γυμνασίου / Λυκείου
Μυστήρια / Λειτουργίες στην εκκλησία (αυστηροί κανόνες)

1 Ιουνίου

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Μυστήρια / Λειτουργίες στην εκκλησία (με μάσκες)
Έναρξη λειτουργίας ξενοδοχείων (με μάσκες)
Πολυκαταστήματα (με μάσκες)
Καταστήματα εστίασης (με μάσκες)
Μπαρ/κέντρα διασκέδασης (στους κλειστούς χώρους με μάσκες)

29 Ιουνίου

Εποχικά καταλύματα (με μάσκες)
Ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η Επιτροπή τοποθετήθηκε σχετικά με την ισχυρή σύστασή ή υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις επισκέψεις σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο η χρήση μάσκας σε χώρους όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ο εκπρόσωπους του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης πως σημαντικό ρόλο θα παίξουν η προσωπική υγιεινή των χεριών, να τηρούνται οι αποστάσεις, αν υπάρχει δυνατότητα να έχουμε αντισηπτικό στην τσέπη μας και προσέχουμε να όταν βάζουμε και βγάζουμε την μάσκα.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το τελειωτικό πλήγμα σε όσες επιχειρήσεις πήγαιναν να ανοίξουν τον Μάιο, ενώ ούτε λόγος για λειτουργία ξενοδοχείων, κλειστών restaurant κλπ όπως αναφέραμε νωρίτερα.

Ολο το προσωπικό με αντισηπτικά και γάντια υποχρεωτικά, τεστ και καθημερινή θερμομέτρηση είναι το σχέδιο; Ή μήπως θα ελέγχεται μέχρι και η προσωπική ζωή των εργαζομένων; Και μάσκες παντού. Μήπως κάποιοι θέλουν να "ξεστοκάρουν";

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications