H μυστηριώδες μηχανή «Divine Machine» του John Speer

Ο John Speer ήταν μέλος του τεράστιου κινήματος των πνευματιστών του 19ου αιώνα και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε μια «μηχανή αέναης κίνησης», άγνωστη στην ανθρωπότητα ακόμη και σήμερα.

Ο John Murray Speer γεννήθηκε στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης το 1804 και αρχικά εργάστηκε ως ιερέας σε εκκλησία. Στη δεκαετία του 1840, έγινε ενεργός υποστηρικτής των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των γυναικών, της κατάργησης της δουλείας, της μεταρρύθμισης των φυλακών, κ.λπ. Εργάστηκε ακόμη και ως υπεύθυνος στην κατασκευή σιδηροδρόμου αλλά κακομεταχειρίζονταν τους σκλάβους που δούλευαν εκεί.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι για τους απλούς ανθρώπους εκείνης της εποχής θεωρήθηκε επικίνδυνος ελεύθερος στοχαστής, εγκληματικός και αιρετικός. Το 1844, ο Spear έκανε μια δημόσια ομιλία για την κατάργηση της δουλείας στο Πόρτλαντ του Maine, αλλά το πλήθος που συγκεντρώθηκε στις ομιλίες του ήταν εξοργισμένο, του επιτέθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Από τον τραυματισμό του στο κεφάλι, ο Speer έπεσε σε κώμα, και επανήλθε λίγους μήνες αργότερα, και αμέσως άρχισε να μιλά με ενθουσιασμό για το γεγονός ότι είχε πνευματική φώτιση, ενώ ήταν σε κώμα, είδε διάφορα παράξενα οράματα, και πως κάποια πλάσματα μίλησαν μαζί του.

Αρχικά, ακόμη και ο ίδιος πίστευε ότι όλα αυτά ήταν απλώς οι συνέπειες της διάσεισης στο κεφάλι του, αλλά πλέον δεν μπορούσε να το ξεχάσει, συνέχισε να έχει σκέψεις για ολα αυτα που βίωσε ενώ ηταν σε κώμα. Σύντομα, άρχισε να καταλαβαίνει ότι εκτός από τη θρησκεία, κάπου αλλού υπάρχει κάτι άλλο, μια άλλη αλήθεια.

Το 1852, αυτή η σκέψη τον απομακρύνθηκε εντελώς από την εκκλησία, άφησε όλους τους δεσμούς με τη θρησκεία και πήγε σε πνευματικές οργανώσεις που εμφανίστηκε εκείνα τα χρόνια, οπού έκαναν συνεδρίες πνευματισμού, στις οποίες, μέσω ειδικών ανθρώπων "ενδιαμέσων" έκαναν επικοινωνία με πνεύματα.

Ο Speer άρχισε να ασκεί την αυτόματη γραφή και κάποια στιγμή ήρθε σε επαφή με μια ομάδα πνευμάτων, την οποία ονόμασε «Electrizers». Σύμφωνα με τον Speer, αυτή η ομάδα περιελάμβανε τα πνεύματα διάσημων ανθρώπων και επιστημόνων εκείνης της εποχής - συμπεριλαμβανομένων των Thomas Jefferson, Emmanuel Swedenborg και Benjamin Franklin.

Ο σκοπός αυτής της ομάδας ήταν να δημιουργήσει επαφή μεταξύ των ζωντανών ανθρώπων με την μετά θάνατον ζωή για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να φτάσει σε νέα τεχνολογικά επιτεύγματα. Σύμφωνα με τον Speer, έλαβε τακτικά μηνύματα από αυτά τα πνεύματα, αποτελούμενα από περιγραφές προηγμένων εφευρέσεων που δημιουργήθηκαν από πνεύματα στη μεταθανάτια ζωή τους.

Περιέγραψε ότι έλαβε σχεδίων ηλεκτρικών συσκευών, σχέδια αυτόνομων πόλεων, αυτοτελή αυτοκίνητα, ιπτάμενα σκάφη κ.λπ. Αλλά ο πιο παράξενος μηχανισμός ήταν αυτό που ονόμασε «Νέα μηχανή», «Η μηχανή του Θεού» ή « θεϊκό δώρο για την ανθρωπότητας». Αυτή η μηχανή ηταν μια συσκευή που είχε αιώνια κίνηση και δημιουργούσε απεριόριστη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια θα ήταν αρκετή για την ανθρωπότητα για όλες τις ανάγκες της για αιώνες.

Στην περιγραφή αυτού του μηχανισμού έκανε τον ισχυρισμό ότι αυτή η μηχανή είναι μια φυσική ενσάρκωση του Θεού στη Γη. Κάτι σαν την ενεργεία Βριλ.

Έλαβε λεπτομερείς οδηγίες από τα πνεύματα για το πώς να φτιάξει το "Μηχάνημα του Θεού" - ήταν απαραίτητο να κατασκευαστούν τα εξαρτήματα από χαλκό, ψευδάργυρο και πολλούς μαγνήτες.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1853 σε ένα μικρό ξύλινο υπόστεγο στην κορυφή του High Rock Hill κοντά στην πόλη Lynn της Μασαχουσέτης. Η κατασκευή συνεχίστηκε για περίπου 9 μήνες και ο Spir ξόδεψε χιλιάδες δολάρια.

Το μηχάνημα δεν άρχισε να λειτουργεί, και πολλοί αρχισαν να πιστεύουν ότι ειναι είτε απάτη είτε πλήρη αποτυχία.
Προσβεβλημένος από την κριτική, ο Speer και οι οπαδοί του θα έκαναν αποσυναρμολόγηση και θα μετέφεραν το μηχανισμό στο Randolph της Νέας Υόρκης, αλλά δεν πρόλαβαν, όταν ένα θυμωμένο πλήθος σκεπτικιστών εισέβαλε στην αποθήκη τους και κατέστρεψε εντελώς τον μηχανισμό (εδώ θυμίζει τους αναρχικούς που στέλνουν στους ενοχλητικούς ).

Ο Speer δεν μπόρεσε να ξανασυναρμολογήσει τον μηχανισμό, σύμφωνα με τον ίδιο, τα πνεύματα αρνήθηκαν την συνεχεία της συνεργασίας, πιστεύοντας ότι η ανθρωπότητα απλά δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ο Speer για πολλά χρόνια ήταν σε πνευματική κοινωνία με τα πνεύματα μέχρι που πέθανε το 1887 στη Φιλαδέλφεια.

Τις επόμενες δεκαετίες, αυτή η ιστορία εμφανίστηκε επανειλημμένα σε κοινότητες ερευνητών και συζητήθηκε η πιθανότητα ότι ο μηχανισμός του Spire δεν καταστράφηκε από το πλήθος τυχαία, αλλα από αυτούς που θέλουν την ανθρωπότητα υποδουλωμένη .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications