Έριξαν πρόστιμα σε αστέγους για «άσκοπες μετακινήσεις» στην Θεσσαλονίκη

Αυτά που καταγγέλονται είναι πέρα πάσης λογικής.. Που μπορεί να πάει κάποιος που είναι άστεγος; Ρίχνουν πρόστιμα σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε 1 ευρώ στην τσέπη; Γιατί το κράτος δεν τους στεγάζει και αυτούς όπως τους παράνομους μετανάστες;

Απίστευτη καταγγελία από την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την επιβολή έξι προστίμων σε αστέγους στη Θεσσαλονίκη για «άσκοπη μετακίνηση», την τελευταία εβδομάδα. Όπως αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, «ανάμεσα στους άστεγους κι ένα ζευγάρι στο οποίο η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο τέσσερις φορές».

Σύμφωνα με την οργάνωση, «ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας των αστέγων της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσων αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη». Επιπλέον, «ούτε η λειτουργία, εκτάκτως, του Περιπτέρου του Γιατρών του Κόσμου στη ΔΕΘ κάλυψε την επείγουσα ανάγκη για προσωρινή στέγαση και πολλοί άστεγοι που απευθύνονται εκεί δεν γίνονται δεκτοί λόγω πληρότητας».

Η ΑΡΣΙΣ λέει ότι θεωρείται αναγκαίο «να δοθεί οδηγία στις αστυνομικές αρχές να διακρίνουν τις περιπτώσεις αυτές και να τις αντιμετωπίζουν διαφορετικά» και «να διευρυνθεί το χρονικό όριο δικαιώματος αναστολής των ενστάσεων για τα πρόστιμα που τυχόν θα επιβληθούν σε άστεγους».

Παράλληλα ζητείται, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, «να αξιολογείται η βεβαίωση αστεγίας ως επαρκούς εγγράφου για τη δικαιολόγηση της παρουσίας ενός ατόμου σε εξωτερικό χώρο». «Σε περιπτώσεις απώλειας ή έλλειψης του σχετικού εγγράφου προτείνουμε την επικοινωνία των ελεγκτικών αρχών με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η αστεγία του προσώπου που την επικαλείται», καταλήγει η ΑΡΣΙΣ.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->