Η θλιβερή ιστορία της Blanche Monnier, κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο για 25 χρόνια

Η Blanche Monnier ήταν κάτοικος του Poitiers της Γαλλίας, η μητέρα της την είχε κλειδώσει στην κρεβατοκάμαρά της για 25 χρόνια. Βρέθηκε τυχαία και η αστυνομία την απελευθέρωσε από τη φυλάκιση.

Η Blanche Monnier γεννήθηκε το 1849 σε μια πλούσια οικογένεια και είχε "αριστοκρατική εκπαίδευση" και όταν μεγάλωσε, πολλοί άνδρες την ήθελαν για γυναικά τους, γιατί ηταν όμορφη, αλλά κάθε φορά η εξαιρετικά αυστηρή μητέρα της τους απέρριπτε όλους, θεωρώντας οτι ηταν ανάξιοι για την κόρη της.

Η Blanche ήταν 27 ετών (την εποχή εκείνη θεωρούνταν γεροντοκόρη), όταν ξαφνικά ερωτεύτηκε έναν άνδρα που εργαζόταν ως δικηγόρος. Αλλά δεν τον ήθελε η μητέρα της, επειδή δεν ήταν αρκετά πλούσιος.

Η Blanche άρχισε να επιμένει στην επιλογή της να παντρευτεί αυτόν τον άντρα, και της μητέρας της αποφάσισε να λάβει ακραία μέτρα. Πήγε την κόρη της στη σοφίτα, όπου υπήρχε ένα μικρό υπνοδωμάτιο για τους υπηρέτες και χωρίς παράθυρα και την κλείδωσε εκεί.

Η πόρτα του δωματίου ηταν σιδερένια και η Blanche δεν μπορούσε να βγει από αυτό το δωμάτιο με κανέναν τρόπο και μετατραπεί σε φυλακή της. Η μητέρα της, εν τω μεταξύ, είπε στην αδελφή της και τον αδερφό της να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και να πουν σε όλους ότι η Blanche ήταν νεκρή.

Οι φίλοι της Blanche και ο αρραβωνιαστικός της, ωστόσο, δεν πίστευαν σε αυτήν την ιστορία και προσπάθησαν να βρουν, νομίζοντας ότι είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι. Αλλά δεν την βρήκαν πουθενά και 10 χρόνια αργότερα ο γαμπρός της Blanche πέθανε. Μετά από αυτό, κανείς δεν θυμόταν πλέον την Blanche.

Πέρασαν 25 χρόνια. Στις 23 Μαΐου 1901, μια παράξενη επιστολή από ανώνυμη επιστολή έφτασε στη διεύθυνση του Γενικού Εισαγγελέα του Παρισιού. Έγραφε τα εξής:

"Κύριε Εισαγγελέα: Έχω την τιμή να σας ενημερώσω για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό, μιλάω για ένα κορίτσι που είναι κλειδωμένο στο σπίτι της Madame Monnier και βρίσκεται σε κατάσταση λιμού, σε σάπιο κρεβάτι για 25 χρόνια και στα δικά της λύματα".

Ένας από τους αστυνομικούς περιγράφει πως την βρηκαν : "Η ατυχή γυναίκα ήταν τελείως γuμνή σε σάπιο στρώμα άχυρου και όλα γύρω της ήταν καλυμμένα με περιττώματα μαζί με φαγητό, κομμάτια κρέατος, λαχανικών, ψαριών και ψωμιού, και πολλά έντομα γύρω από το κρεβάτι, ήταν τόσο μεγαλη η δυσωδία που ήταν αδύνατο να σταθείς στο δωμάτιο".

Η αστυνομία πήρε την Blanche Monnier απο εκεί μέσα με μια κουβέρτα και την πήγε στο νοσοκομείο. Εν τω μεταξύ, η μητέρα της καθόταν ήσυχα στο υπνοδωμάτιό της. Και ο αδελφός της ηταν σε ένα δωμάτιο δίπλα σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Όταν η ιστορία αυτή εμφανίστηκε στις εφημερίδες, συγκεντρώθηκε πλήθος ντόπιων γύρω από το σπίτι της οικογενείας Monnier. Φώναζαν κατάρες στην Madame Monnier και πέταξαν πέτρες στα παράθυρα. Σύντομα η αστυνομία συνέλαβε την μητέρα, που αρρώστησε στη φυλακή και πέθανε 15 ημέρες μετά τη σύλληψη.

Ο αδελφός της Blanche ο Marcel Monnier εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου και επέμεινε ότι η Blanche δεν ήταν φυλακισμένη,ηταν άπλα τρελή που από μονή καθόταν στο δωμάτιο. Ωστόσο, υπήρξαν μάρτυρες που είχαν ακούσει επανειλημμένα την Blanche να ουρλιάζει από τη σοφίτα: "Τι έχω κάνει για να με κλειδώστε; δεν αξίζω αυτό το τρομερό βασανιστήριο... " Ο Marcel Monnier καταδικάστηκε, αλλά αθωώθηκε , επειδή ο ίδιος είχε αναγνωριστεί ως τρελός.

Όσο για την Blanche Monnier, πέρασε πολύ χρόνο στο νοσοκομείο, πήρε βάρος,αλλά ποτέ δεν επανήλθε στα λογικά της. Διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία, σχιζοφρένεια και ακόμη και κοπροφιλία. Σύντομα νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Blois, όπου πέθανε το 1913.

Μεγάλο μέρος αυτής της ιστορίας παρέμεινε ασαφές: Γιατί εκείνοι που άκουγαν τις φωνές της Blanche από τη σοφίτα δεν κάλεσαν την αστυνομία;
Ποιος έγραψε την επιστολή στον εισαγγελέα; O αδελφός της ηταν τρελός από πριν η έγινε μετά από 25 χρόνια μένοντας στο ίδιο σπίτι με την κλειδωμένη αδελφή του;

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications