Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουκρανία, Δανία κλείνουν τα σύνορα

Απροσδόκητες διαστάσεις παίρνει η έξαρση του κορονοϊού στην Ευρώπη.Η πανδημία αναγκάζει τις χώρες την μια μετά την άλλη να κλείσουν τα σύνορα τους για να περιορίσουν τα κρούσματα και τους θανάτους από τον φονικό ιό.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι τα σύνορα της χώρας θα κλείσουν από τη Δευτέρα τόσο για τους ξένους που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα όσο και για τους Τσέχους που θέλουν να αναχωρήσουν για το εξωτερικό, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, απαγορεύουμε σε όλους τους ξένους την είσοδο στην Τσεχική Δημοκρατία και ταυτόχρονα σε όλους τους Τσέχους πολίτες την έξοδο από το έδαφος της Τσεχίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ.

«Είναι ένα πολύ σκληρό μέτρο, αλλά πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού», πρόσθεσε.

H Ουκρανία θα κλείσει σε 48 ώρες τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Η χώρα μας θα κλείσει τα σύνορα για τους ξένους πολίτες σε 48 ώρες. Το υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει όλους τους οργανισμούς, όλες τις χώρες για το ότι η Ουκρανία θα κλείσει τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Ντανίλοφ.

Στην Ουκρανία έχει επιβληθεί καραντίνα μέχρι τις 3 Απριλίου. Έχουν κλείσει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι κινηματογράφοι, τα κέντρα διασκέδασης, ενώ απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα.

Η Δανία θα κλείσει προσωρινά τα σύνορά της αύριο Σάββατο για τους υπηκόους ξένων χωρών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας.

“Σε όλους τους τουρίστες, σε όλα τα ταξίδια, τις διακοπές και σε όλους τους ξένους που δεν μπορούν να αποδείξουν έναν αξιόπιστο λόγο για να εισέλθουν στη Δανία, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σύνορα της χώρας” δήλωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

Το κλείσιμο των συνόρων δεν αφορά τις μεταφορές προϊόντων, όπως τροφίμων, φαρμάκων και βιομηχανικών εξοπλισμών.

Η Πολωνία θα απαγορεύσει στους ξένους να εισέρχονται στη χώρα, από την Κυριακή, και θα επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών στους πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό, επιχειρώντας να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα.

Η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαρτίου (22:00 τοπική ώρα) και το εν λόγω μέτρο προστίθεται σε έναν ήδη μακρύ κατάλογο κινήσεων της κυβέρνησης Ράμα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Το Πακιστάν έκλεισε τα σύνορά του με το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Η Αυστρία διακόπτει τις πτήσεις από και προς τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Η Ρωσία περιορίζει την αεροπορική σύνδεση με τις χώρες της ΕΕ από τη Δευτέρα.

Η Τουρκία σταματά την αεροπορική σύνδεση με εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με φόντο την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications