Τα έκλεισαν όλα: Καφέ, club, εστιατόρια κλπ. - Στα 190 τα κρούσματα - Οι 5 σοβαρά

Η κυβέρνηση θεωρώντας ότι οι καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, εμπορικά κέντρα τα εστιατόρια, βιβλιοθήκες, κέντρα αισθητικής, μουσεία κλπ. αποτελούν πιθανά κέντρα μετάδοσης του κορονωϊού, τα έκλεισε!

Αντίθετα δεν πήρε κανένα μέτρο π.χ. για τις συγκοινωνίες, αφού είναι πολύ πιο επικίνδυνο να συνωστίζονται 50 άνθρωποι σε ένα λεωφορείο ή 150 άνθρωποι σε ένα αεροπλάνο. Το ίδιο ισχύει και για το μετρό.

Γενικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜM) συγκεντρώνουν πολύ περισσότερο κόσμο π.χ. από μία καφετέρια, αλλά περιέργως εξαιρέθηκαν από τις απαγορεύσεις. Ή υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και τα κλείνουμε όλα ή κάποιοι στρέφονται κατά συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας.

Ολα αυτά στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του Σ.Τσιόδρα, λοιμωξιολόγου και εθνικού συντονιστή αντιμετώπισης της επιδημίας για την ύπαρξη 190 κρουσμάτων από τα οποία οι 5 ασθενείς είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα ακόμα 47 ασθενείς νοσηλεύονται και οι λοιποί είναι στα σπίτια τους.

Oπως προαναφέραμε κλείνουν, τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ με καρέκλες, μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση, μουσεία αρχαιολογικοί χώροι και βιβλιοθήκες, κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα αισθητικής.

Μετά τη διαπίστωση ότι πλέον 11 κρούσματα ανήκουν στην κατηγορία των «ορφανών», που δεν είναι γνωστή δηλαδή η πηγή της επιμόλυνσης αποφασίσθηκε να κλείσουν τα πάντα:

Όλα τα καταστήματα εστίασης με τραπέζια, πλην των delivery και των take away.

Μένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα φτάνουν τα 73, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 190, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Το πλήγμα για την χώρα, ειδικά στην άθλια κατάσταση της οικονομίας που βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια, είναι άνευ προηγουμένου και είναι άγνωστες οι συνέπειες σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο, που θα προκληθούν.

Ο τουρισμός τελείωσε για το 2020 και είναι άγνωστο που θα βρεθούν 17-20 δισ. ευρώ που περιμέναμε να εισπράξουμε εφέτος από την μοναδική «βαριά» βιομηχανία -τρόπος του λέγειν- της χώρας.

Σημειώνουμε ότι είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν πάλι όλα αυτά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications