Στεφανής: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες» – Στον Έβρο εκτάκτως ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά την ηρεμία που επικρατεί σήμερα στον Έβρο, οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση. «Η ώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πίεση από την Τουρκία», δήλωσε, σήμερα, ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στην τηλεόραση του OPEN μίλησε νωρίτερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εκτιμώντας ότι «η πίεση από την Τουρκία θα αυξηθεί γιατί δεν βγαίνει το σχέδιο του Ερντογάν».

Παράλληλα σχολιάζοντας τα γεγονότα στον Έβρο δήλωσε:

«Δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες. Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Αναφορικά με το αν φοβάται προβοκάτσια ή κάποιο ατύχημα, ο κ. Στεφανής σημείωσε:

«Δεν μας φοβίζει τίποτα. Αξιολογούμε την κάθε ενέργεια χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος. Ήρεμοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκική προκλητικότητα».

Την ίδια ώρα στον Έβρο μετέβη ο εκτελών χρέη Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας.
Ο ίδιος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συμμετέχει από χθες το βράδυ σε συσκέψεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Αστυνομίας και του Στρατού, καθώς επίσης και με ανθρώπους που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων στον Έβρο.

Ηρεμία σήμερα στις Καστανιές – Επεισόδια χθες το βράδυ
Ηρεμία επικρατεί από χθες το βράδυ έως και σήμερα το πρωί, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής.

Μετά τις ρίψεις χημικών, από την τουρκική πλευρά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στο τελωνείο των Καστανεών και τις ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόκλησης φθορών σε διάφορα σημεία του φράχτη, οι ώρες από τα μεσάνυχτα έως και το πρωί της Κυριακής, κυλούν ήρεμα.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις ασφαλείας να παραμένουν παρατεταγμένες και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα απ’ άκρη σ’ άκρη των συνόρων του Έβρου, με τον απροσδιόριστο αριθμό των συγκεντρωμένων από την τουρκική πλευρά να παραμένει και να περιμένει σε διάφορα σημεία εντός του εδάφους της γείτονας, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->