Σε κατάσταση συναγερμού η Ελλάδα για τον Covid-19 – 66 τα κρούσματα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι υγειονομικές Αρχές της χώρας για τον Covid-19, μετά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε 66.

Το Σάββατο, ο επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε την ύπαρξη ακόμη 21 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 13 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, τα 7 στον νομό Αττικής και το ένα στον νομό Εύβοιας.

Από τον συνολικό αριθμό των ασθενών (σ.σ. 66), οι 51 συνδέονται άμεσα ή έμμεση με την ταξιδιωτική ομάδα, η οποία μετέβη στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ (σ.σ. 47 ταξιδιώτες και τέσσερις επαφές τους).

Η κατάσταση της υγείας των κρουσμάτων θεωρείται καλή, με εξαίρεση τρία άτομα που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Σε σοβαρότερη κατάσταση βρίσκεται ο 66χρονος από την Ηλεία –το ένατο κατά σειρά κρούσμα– ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος, λόγω σοβαρής πνευμονίας.

Την ίδια ώρα, 43 κρούσματα βρίσκονται εκτός νοσοκομείου, σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τι θα γίνει με τα σχολεία
Οι αρμόδιες αρχές, εντός της ημέρας, αναμένεται να ανακοινώσουν ποια σχολεία θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλειστά παραμένουν, αυτή τη στιγμή, όλα τα σχολεία στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα και για τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συναθροίσεων.
Τη Δευτέρα, επίσης, το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Εργασίας θα γνωστοποιήσουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον ιό.

Πρόκειται για επιχειρήσεις του τουριστικού και του ξενοδοχειακού κλάδου, επιχειρήσεις στην εστίαση, καθώς και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλες επιχειρήσεις θεάματος, οι οποίες ενδεχομένως πληγούν από τον θανατηφόρο ιό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications