Περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. – Μηνύματα στα αραβικά θα προειδοποιούν τους αλλοδαπούς στις πόλεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εντατική ενημέρωση-προειδοποίηση των πολιτών προκειμένου να σεβαστούν τις συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί σε πολλές ελληνικές πόλεις και ιδίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, εντατικοποιούνται οι περιπολίες με μεγάφωνα από την ΕΛ.ΑΣ., διαδίδοντας ένα πολύ απλό μήνυμα:

«Απαγορεύονται οι συναθροίσεις ατόμων – Μείνετε στο σπίτι!»
Οι συστάσεις για τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων , εκτός φυσικά από τα ελληνικά, θα γίνουν και σε άλλες δύο γλώσσες, τα αγγλικά και τα αραβικά.

Όσο αφορά τα ηχογραφημένα μηνύματα στην αραβική διάλεκτο, για πρώτη φορά υπάρχει μέριμνα από τις ελληνικές αρχές για ενημέρωση των πολλών χιλιάδων αλλοδαπών πάσης εθνικότητας που διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πολλοί από αυτούς αποτελούν μία κινούμενη «υγειονομική βόμβα» στα κέντρα των πόλεων όπως είναι η Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως για το μέτρο των μηνυμάτων στην αραβική διάλεκτο επιστρατεύτηκε μέχρι και η Υπηρεσία Ασύλου προκειμένου να βρεθεί το άτομο που θα διάβαζε το μήνυμα με αποδέκτες τις ορδές αλλοδαπών ανά την επικράτεια.

Τόσο στην ελληνική αστυνομία όσο και στην κυβέρνηση θεωρούν πως αυτό είναι το τελευταίο μέτρο που θα χρησιμοποιηθεί ως «ανάχωμα» στην αποφυγή της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Εξάλλου κάτι τέτοιο έγινε ξεκάθαρο και από το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισε πως αν αυτό το Σαββατοκύριακο δεν μείνουν οι Έλληνες σπίτια τους θα αναζητηθούν ακόμη σκληρότερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->