Κλείνουν όλα τα σχολεία  και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα λόγω κοροναϊού

Το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω του κοροναϊού.Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Με άλλα λόγια, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια. Μάλιστα ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι θα ανακοινωθούν μέτρα για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Από Τετάρτη 11 Μαρτίου όλα κλειστά
Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα.
«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.
»Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κοροναϊού.

»Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου.
»Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα» ήταν η πλήρως δήλωση του υπουργού.
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Τρίτη, ανακοινώθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 89. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας, εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications