Η Ρωσία Κήρυξε Ανεπιθύμητο Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Για Την «Δημοκρατία»

Μετάφραση Μ.Στυλιανού.Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας χαρακτήρισε, στις 10 Μαρτίου 2020, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Δημοκρατία ως «ανεπιθύμητη οργάνωση», καλώντας την έτσι να τερματίσει την δράση της στην Ρωσία επί ποινή φυλακίσεως.

Πρόκειται για την 20ή οργάνωση που έχει απαγορευτεί στην Ρωσία. Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Δημοκρατία είναι το παράρτημα στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος για την Δημοκρατία, που έχει επίσης κηρυχτεί ανεπιθύμητο στην Ρωσία.

Αυτός ο οργανισμός ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν (1983) κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στα πλαίσια της Χάρτας του Ατλαντικού (1941). Απέβλεπε να χρησιμοποιήσει τους τροτσκιστές των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον των σταλινικών στην Σοβιετική ΄Ενωση για να προκαλέσει την «παγκόσμια επανάσταση» που σχεδίαζαν οι Αγγλοσάξονες. Το σχετικό διάταγμα εισήγαγε το Εθνικό Ίδρυμα για την Δημοκρατία (National Endowment for Democracy ή NED), του οποίου ο προϋπολογισμός δαπανών ψηφίζεται με αυτόν του υπουργείου Αμύνης. Αδελφές οργανώσεις συγκροτήθηκαν στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Νέα Ζηλανδία και στην Βρετανία, εναντίον της «Αυτοκρατορίας του Κακού».

Αυτό το συγκρότημα διατηρήθηκε και μετά την διάλυση της Σοβιετικής ΄Ενωσης και υπήρξε εξαιρετικά παραγωγικό στην προετοιμασία των πραξικοπημάτων που προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ ως οι «χρωματιστές επαναστάσεις».

Το 2006, συνειδητοποιώντας ότι επρόκειτο για μια νέα μορφή μυστικού πολέμου, πολλές χώρες και η Ρωσία απαγόρευσαν την δράση του NED και του USIP (Αμερικανικού Ινστιτούτου Ειρήνης). Έτσι, η Υψηλή Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, η Βρετανίδα Κάθριν ΄Αστον, ίδρυσε το 2012 το Ευρωπαϊκό ΄Ιδρυμα για την Δημοκρατία, για να συνεχίσει αυτό το έργο. Αυτή η οργάνωση έπαιξε έναν κεντρικό ρόλο στο πραξικόπημα Ευρωμεϊντάν (Ουκρανία 2013).

Για την πρόσφατη απαγόρευση από τον Γενικό Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος στην Ρωσία, η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση εξέδωσε μιαν διαμαρτυρία κατά της ρωσικής Δικαιοσύνης στις 27 Μαρτίου -μετά από ένα διάστημα 17ήμερου διαλογισμού…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications