Εισαγγελείς: «Να Διώκονται Ποινικά Όσοι Παραβιάζουν Την Απαγόρευση Κυκλοφορίας - Όπως Οι Τοκογλύφοι!»

Η εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε μία απίστευτη παρέμβαση, κάλεσε τους εισαγγελείς όλης της χώρας να διώκουν ποινικά όσους παραβιάζουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας όπως τους τοκογλύφους!

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιό του, ο κ. Βασίλης Πλιώτας ζητεί από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να μεριμνούν και να σχηματίζουν δικογραφίες τόσο για την παραβίαση του άρθρου 285 (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) του Ποινικού Κώδικα, όσο και για άλλα αδικήματα, όπως είναι της τοκογλυφίας, της εκβίασης, των εγκλημάτων κατά συγκοινωνιών κ.λπ.

Η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας όταν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται να νόμιμα μέτρα που είτε έχουν ήδη διαταχθεί είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και την διάσωση της νόσου του κορωνοϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Αυτονόητα, η έρευνα και η δίωξη, θα καταλαμβάνουν, εφόσον τα προκύπτοντα πραγματικά περιστατικά, του ιστορικού γεγονότος, εμπίπτουν στην νομοτυπική υπόσταση εκτός της προναφερόμενης πράξης και στην όμοια, άλλων αξιόποινων πράξεων συρρεουσών αληθώς ή κατ' ιδέα με αυτή, όπως τοκογλυφία της παραγράφου 1 του άρθρου 404 ΠΚ, εκβίασης, εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας, κλπ και τις πράξεις αυτές».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. χθες βεβαιώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 2.193 παραβάσεις. «Πρωταθλήτρια» ήταν η Αττική με 750 παραβάσεις, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 268.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!!!!

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ......

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->