Κορονοϊός: Κλείνουν κινηματογράφοι, θέατρα, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης

Στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι κλείνουν, μεταξύ άλλων, κινηματογράφοι και γυμναστήρια.

Νέα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού, εκτός των δικαστηρίων, για 15 μέρες θα κλείσουν επίσης:

Παιδότοποι
Γυμναστήρια
Θέατρα
Κινηματογράφοι
Χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ιδιωτικών και δημοσίων
Κέντρα διασκέδασης
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα μέτρα δεν αφορούν καφετέριες και χώρους εστίασης (εστιατόρια), ενώ τα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Πολιτισμού.

Κλείνει το Πλανητάριο
Την αναστολή της λειτουργίας των δράσεών του που συνδέονται με επισκέψεις κοινού λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου. Αναλυτικότερα, το Ίδρυμα Ευγενίδου, αναστέλλει την λειτουργία του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, της Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας και του εργαστηρίου Utech Lab.

Αναστολή εκδηλώσεων και στη Στέγη ιδρύματος Ωνάση
Στην αναστολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της προχωράει και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τη δημόσια υγεία κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η Στέγη σε ανακοίνωσή της, θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των θεατών και των εργαζομένων της, ενώ παρέχει και σχετικές διευκρινίσεις για την επιστροφή χρημάτων των θεατών.

Συγκεκριμένα, για τις επιστροφές χρημάτων ισχύει:
Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του οnassis.org ή του τηλεφωνικού κέντρου +30 210 900 5800, οι ακυρώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς ειδικό αίτημα από τον αγοραστή της και χωρίς φυσική παρουσία. Η διαδικασία αυτόματης πίστωσης του ποσού στην πιστωτική/χρεωστική από την οποία έγινε η αγορά θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Μαρτίου 2020.
Για τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν από την αλυσίδα καταστημάτων Public ή το κατάστημα Ιανός, οι θεατές πρέπει να μεταβούν στα καταστήματα που πραγματοποίησαν την αγορά τους από τις 18 Μαρτίου 2020 και εξής, ώστε να πραγματοποιηθεί επιστροφή των χρημάτων που είχε γίνει αρχικά η πληρωμή

Για τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν είτε με μετρητά από τα εκδοτήρια της Στέγης, είτε στα POS του χώρου, η Στέγη ζήτησε οι θεατές να στείλουν σχετικό μέιλ στο infotickets@onassis.org, ώστε οι θεατές να παραμείνουν ενήμετοι για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ημέρες που θα επανέλθει στις κανονικές του λειτουργίες ο οργανισμός.
Στην ακύρωση συγκεκριμένων παραστάσεων προχώρησε και το Μέγαρο Μουσικής
Στην μεταβολή του προγράμματος του προχωράει και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, θα προχωρήσει μέχρι τις 24.3.2020 στην αναστολή συγκεκριμένων προγραμματικών εκδηλώσεων σε χώρους που ξεπερνούν το αναμενόμενο κοινό των 1.000 ατόμων.
Στις παραστάσεις συμπεριλαμβάνονται:
4/3 John Psathas, «No Man's Land»
18/3 Οι λύρες της στεριάς και της θάλασσας
21/3 Frankfurt Radio Symphony - Andrés Orozco-Estrada, Joshua Bell
24/3 Ήρωεες ΙΙ - Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας
Συνολικά 117 κρούσματα στην Ελλάδα
Για συνολικά 117 κρούσματα κορονοϊού για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση, έκανε λόγο ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Πρόσθεσε ότι από τα 117 κρούσματα κορονοϊού, «τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση με άλλα κρούσματα - 82 ανήκουν σε εισαγωμένα κρούσματα και 25 είναι επαφές τους. Μεταξύ αυτών, όπως εξήγησε, μεγάλος αριθμός είναι οι εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.
Πρόσθεσε ότι «10 κρούσματα χωρίς γνωστή επαφή».
«Έχουμε ακόμη 15 κρούσματα για τα οποία η διερεύνηση συνεχίζεται», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.
Από όλα τα κρούσματα, τα 34 νοσηλεύονται εκ των οποίων 3 σε ΜΕΘ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications