Έφτασε ο κορωνοϊός στην Ελλάδα; - Ύποπτο κρούσμα με υψηλό πυρετό στο «Παίδων»

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για ένα μωρό, το οποίο αφίχθηκε στην Ελλάδα, προερχόμενο από την Κίνα, πριν από δύο 24ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του μικρού παιδιού ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αλλά είχε προσφάτως μεταβεί - για άγνωστους λόγους - στην ασιατική χώρα.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε επισκεφτεί την επαρχία Γουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός και όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση, το μωρό εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Παίδων», με υψηλό πυρετό. Μέχρι σήμερα (σ.σ. Δευτέρα), νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα λοιμώξεων του «Αγλαΐα Κυριακού», με λοίμωξη του άνω αναπνευστικού συστήματος.

  • Νέα μέτρα στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε νέα μέτρα θωράκισης της χώρας έναντι του κορωνοϊού:

Σύσταση Διατομεακής Επιτροπής σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό.
Εξουσιοδότηση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έτσι ώστε να προβεί σε αυτές τις άμεσες προσλήψεις που χρειάζονται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, την task force, τις πύλες εισόδου της χώρας.

  • Πιθανό κρούσμα στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αρμόδιος για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη επαγρύπνηση και ζήτησε αλληλεγγύη και όχι στίγμα.

«Είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες. Είναι ώρα για αλληλεγγύη και όχι για στίγμα. Δεν έχει έρθει ο ιός ακόμα στη χώρα μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Εκτίμησε δε, ότι είναι υπαρκτή η «πιθανότητα να έρθει ένα κρούσμα τις επόμενες τρεις εβδομάδες, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση».

Κατά τον ίδιο, πάντως, λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα ειδικά στις πύλες εισόδου στη χώρα. Γνωστοποίησε, τέλος, ότι μέχρι στιγμής «έχουμε ελέγξει 28 ψευτο-ύποπτα περιστατικά και ένα αληθινά ύποπτο, κανένα δεν είχε τη νόσο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications