Το μυστηριώδες διαστημόπλοιο στο Πράσινο Ακρωτήριο της Αφρικής που έγινε αντιληπτό από διάφορα πλοία στην περιοχή, το 1960

Τα μέλη του πολωνικού πλοίου “Ούγκο Κολατάι” διέκριναν δια γυμνού οφθαλμού ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο, την πτήση του οποίου παρακολούθησαν για έξι λεπτά της ώρας.

Ο Πρώτος Αξιωματικός του ατμόπλοιου, κατά τον απόπλου τους από την πόλη Γδύνια της Πολωνίας, στη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε τα εξής:

“Το απόγευμα της 24ης Νοεμβρίου του 1960, ενώ κατευθυνόμασταν προς το Ρίο Ντε Τζανέιρο και βρισκόμασταν κοντά στις νήσους του Πράσινου Ακρωτηρίου της Αφρικής, δυτικά της Σενεγάλης, στον Ατλαντικό Ωκεανό, εμφανίστηκε στον ουρανό ένα κατάφωτο ιπτάμενο αντικείμενο, 10 μοίρες περίπου βορείως του Κρόνου.

Η παράδοξη πτητική μηχανή πλησίαζε προς τη Γη με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεδομένου ότι ο όγκος της καθίστατο ολοένα και μεγαλύτερος, μπορέσαμε να την παρατηρήσουμε καθαρά δια γυμνού οφθαλμού.

Το μυστηριώδες διαστημόπλοιο, που είδαμε στο Πράσινο Ακρωτήριο, είχε σχήμα κυλινδρικό. Η μία του άκρη κατέληγε σε ημικύκλιο και η άλλη ήταν επίπεδη. Αιφνιδίως, το άγνωστο αντικείμενο σταμάτησε εντελώς κι έμεινε ακίνητο, αλλά μετά από λίγο, ανέπτυξε τεράστια ταχύτητα και εξαφανίστηκε στον ορίζοντα”.

Ο Πρώτος Αξιωματικός Σεράπιεβιτς ανέφερε επίσης ότι το εξόχως παράξενο φαινόμενο καταγράφηκε στο ημερολόγιο του πλοίου του και ότι συνελήφθησαν ραδιογραφήματα άλλων καραβιών στην περιοχή, στα οποία γινόταν λόγος για το ίδιο θέμα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 21/02/1960

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications