Ο  Κοροναϊός  είχε προβλεφτεί το 1981 στις ΗΠΑ; - Αναφέρεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Τα μάτια του σκότους»

Ενώ εξαπλώνονται τα θύματα σε όλο τον κόσμο, χρήστες του Twitter επεσήμαναν ότι στο μυθιστόρημα του 1981 "Τα μάτια του σκότους" , αναφέρει μια ασθένεια που ονομάζεται "Wuhan-400".

Το μυθιστόρημα ειναι από τον Αμερικανό συγγραφέας θρίλερ Dean Koontz. Στο κεφάλαιο 39 του βιβλίου του, ο Koontz γράφει για τον ιό που αναπτύχθηκε σε στρατιωτικά εργαστήρια κοντά στην πόλη Wuhan από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (CCP) ως βιολογικό όπλο.

Ο επιστήμονας στο μυθιστόρημα που κάνει την έρευνα για τον Wuhan-400 ονομάζεται Li Chen (李 陳), ο οποίος έχει πληροφορίες για τα πιο επικίνδυνα χημικά όπλα της Κίνας. Ο Wuhan-400 επηρεάζει ανθρώπους και όχι ζώα και δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός του ανθρώπινου σώματος ή σε περιβάλλοντα κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι ομοιότητες μεταξύ του ιού "Wuhan-400" στο μυθιστόρημα και του ιού Κοροναϊό ειναι πολλές, με μονο μια διάφορα: o Wuhan-400 έχει 100% ποσοστό θνησιμότητας, ενώ ο Κοροναϊός οχι.

Μερικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με την πρόβλεψη του Koontz, πριν από 39 χρόνια, επισημαίνοντας ότι και προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου του αναφέρονται στον ιό ως Gorki-400, παραγωγή της Σοβιετικής Ένωσης.

Πολλοί δημοσίευσαν φωτογραφίες των τελευταίων εκδόσεων του βιβλίου για να εξηγήσουν ότι στην πραγματικότητα, μονο το όνομα του ιού άλλαξε, πιθανώς λόγω του τέλους του Ψυχρού Πολέμου το 1991.

Οι παλαιότερες εκδόσεις του βιβλίου αναφέρονται στην ασθένεια ως "Gorki-400".

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications