Επιμένει ο Μπαλάσκας για τον αστυνομικό: «Θα περάσει όμορφα στη φυλακή, υπάρχουν άγραφοι νόμοι»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας επέμεινε στη δήλωση που είχε κάνει για τον «άγραφο νόμο στις φυλακές». Αναφερθείς στον αστυνομικό - ληστή, επανέλαβε ότι «θα περάσει όμορφα».

Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, επέμεινε στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα για τα φαινόμενα αντεκδίκησης στις φυλακές.

«Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ ωραία στη φυλακή», είχε δηλώσει ο κ. Μπαλάσκας με αφορμή την υπόθεση με τον αστυνομικό που συνελήφθη για ληστείες.

Κληθείς, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, να σχολιάσει την αρχική δήλωση, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε:
«Θα περάσει όμορφα στη φυλακή, γιατί υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές. Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στη δημοκρατία μας, δυστυχώς όμως παγκοσμίως υπάρχουν για τους παιδεραστές και για τους ληστές αστυνομικούς. Δεν είναι δικό μου θέμα».
Πρόσθεσε ότι τάσσεται κατά τέτοιων πράξεων, πρόσθεσε όμως ότι αυτό συμβαίνει.

«Για οποιονδήποτε βρώμικο και βρωμιάρη αστυνομικό μπαίνει στη φυλακή έχουμε επεισόδια βιασμών και ξυλοδαρμών, τα κατακρίνουμε αλλά δυστυχώς συμβαίνει».
Ο κ. Μπαλάσκας μίλησε μάλιστα με σκληρά λόγια κατά του αστυνομικού που συνελήφθη για ληστείες:

«Ο αστυνομικός αυτός, ο συνάδελφος, εντός εισαγωγικών, είναι υπαρχιφύλακας, είναι σε μία υπηρεσία η οποία έχει συσταθεί μόνο και μόνο για να πιάνει ληστές και έχει χάσει 2 νεαρά παιδιά από καταδίωξη ληστών. Τι μπορώ να πω;»
«Είμαι τόσο εξοργισμένος, είμαι τόσο αηδιασμένος, είμαι τόσο νευριασμένος», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι ο αστυνομικός – ληστής είχε φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του όπλο για τις πράξεις του.

«Πόσο να εκραγώ με έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του όπλο και φοράει τη στολή που φοράω εγώ και έχει κάνει 10 ληστείες», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας.

Η υπόθεση με τον αστυνομικό και η αρχική δήλωση Μπαλάσκα
Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν εν ενεργεία 29χρονο αστυνομικό, ο οποίος είχε επανειλημμένως προβεί σε ληστείες περιπτέρων και βενζινάδικων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αντιμετώπιζε προβλήματα με τον τζόγο, με αποτέλεσμα να καταφεύγει στο έγκλημα για να αποκομίζει επιπλέον χρήματα.

Για το περιστατικό μίλησε το πρωί της Παρασκευής, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, λέγοντας:
«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες».
Και πρόσθεσε: «Έχω ενημερωθεί ότι είναι όμορφος. Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ ωραία στη φυλακή».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications