Μαδρίτη: Καρέ καρέ το θρίλερ με την αναγκαστική προσγείωση

Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα ήταν οι Ισπανοί επιτελείς, αντιδρώντας στον σοβαρό κίνδυνο που προκλήθηκε όταν αεροπλάνο της Air Canada με 130 επιβάτες, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Αίσιο τέλος είχε η πτήση θρίλερ αεροπλάνο της Canadian Airlines, το οποίο πετούσε επί ώρες πάνω από το αεροδρόμιο «Μπαράχας» της Μαδρίτης. Το αεροπλάνο είχε χάσει έναν από τους τροχούς του, ενώ αντιμετώπιζε πρόβλημα και με τη μία μηχανή, καθώς κομμάτια του τροχού είχαν πέσει στην τουρμπίνα.

Το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα για ώρες, όπως μεταδίδει η El Pais, προκειμένου να καταναλώσει όσο το δυνατό περισσότερα καύσιμα για να αποκτήσει ασφαλές όριο βάρους και να επιχειρήσει να προσγειωθεί.Ο πιλότος του Boeing 767 ζήτησε από τον πύργο ελέγχου να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να κάνει αναγκαστική προσγείωση, περίπου 30 λεπτά μετά την απογείωσή του αεροπλάνου από τη Μαδρίτη.

Στο Twitter κάνουν τον γύρο του διαδικτύου βίντεο με το τι γινόταν στο εσωτερικό του αεροπλάνου. Βίντεο που φέρεται να είναι από το εσωτερικό του αεροπλάνου των Καναδικών Αερογραμμών. Το πρόβλημα στο αεροπλάνο προκάλεσε αναστάτωση εντός της καμπίνας. Σύμφωνα με την El Pais, αρχικά υπήρχε εκνευρισμός, ενώ στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν. Μετά από ώρες το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια. Στο αεροδρόμιο είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με την πυροσβεστική να βρίσκεται κοντά στον διάδρομο προσγείωσης για παν ενδεχόμενο.

“Σηκώθηκε” μαχητικό
Λίγο πριν ο πιλότος πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και ενώ έκανε κύκλους πάνω από την ισπανική πρωτεύουσα για να αδειάσει καύσιμα, πολεμικό αεροσκάφος F-18 απογειώθηκε και πέταξε δίπλα στο Boeing των καναδικών γραμμών, το οποίο συνόδεψε μέχρι την έναρξη της διαδικασίας προσγείωσης. Οι μαρτυρίες επιβατών της πτήσης τρόμου είναι συγκλονιστικές. Ο Brock Mierzejewski από το Βανκούβερ, που βρισκόταν στο αεροπλάνο με τους γονείς του, περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που βίωσε ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιβάτες: «Οπωσδήποτε ζήσαμε στιγμές έντονης νευρικότητας, αλλά ο πιλότος έκανε εξαιρετική δουλειά. Είμαστε ακόμα λίγο σοκαρισμένοι, αλλά χαρούμενοι που είμαστε ασφαλείς».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications