Κυρανάκης: «Η Τουρκία στέλνει από τον Ιούλιο μαζικά μετανάστες για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» βρέθηκαν οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Κυρανάκης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.Την έντονη συζήτηση στο τηλεοπτικό στούντιο μονοώλησαν οι εξελίξεις γύρω από το μεταναστευτικό, με τον κ.Κυρανάκη να σημειώνει:

«Εμείς υποσχεθήκαμε κλειστές δομές και κλειστά κέντρα. Δεν είναι ευχάριστο μέτρο η επίταξη είναι έκτακτο μέτρο. Έκτακτες είναι και οι συνθήκες αυτή τη στιγμή που υπάρχουν στα νησιά.

Η κατάσταση είναι δραματική. Κανένας απο εμάς δεν μπορεί να νιώσει αυτό που νιώθουν οι άνθρωποι στη Λέσβο στη Κω και στη Σάμο.
Έγινε εξαντλητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Απόφαση δεν υπήρχε μέχρι χθες για αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει. Η κυβέρνηση θα κριθεί για αυτό που κάνει όπως κρινόμαστε όλοι, αλλά εμείς έχουμε υποσχεθεί ότι θα υπάρχουν κλειστά κέντρα και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Στο ερώτημα πως θα λειτουργεί το όλο σύστημα με τα κλειστά κέντρα ο κ.Κυρανάκης απάντησε:
«Θα μπαίνεις μέσα θα καταγράφεσαι, θα ξέρουμε όλα σου τα στοιχεία».
Ο «γαλάζιος» βουλευτής μάλιστα απάντησε στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις υποτιθέμενες αντιδράσεις από την Ε.Ε. στα μέτρα των κλειστών κέντρων, παρουσιάζοντας έγγραφο με τις δηλώσεις αξιωματούχου από το Συμβούλιο της Ευρώπης:

«Θέλουμε να μου δείξετε κύριε Τριανταφυλλίδη που λέει σε αυτή την επιστολή ότι απαγορεύεται να κάνουμε κλειστά κέντρα».
Με την αντιπαράθεση στο τηλεοπτικό πάνελ να «φουντώνει», ο κ.Κυρανάκης συνέχισε:
«1ο ψέμα ΣΥΡΙΖΑ: Η Ε.Ε. δεν επιτρέπει να γίνουν κλειστά κέντρα.Δεν υπάρχει πουθενά αυτή η απαγόρευση. Υπάρχει διάταξη στο Διεθνές Δίκαιο που να λέει ότι απαγορεύονται τα κλειστά κέντρα; Υπάρχει; Δεν υπάρχει κύριε Τριανταφυλλίδη. Εσείς διαβάζετε μόνο την “Αυγή”.

«Όταν η Τουρκία στέλνει μαζικά μετανάστες για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα υπάρχει πρόβλημα», τόνισε σε άλλο σημείο ο κ.Κυρανάκης αναφορικά με το πρόβλημα της αποσυμφόρησης και συνέχισε:

«Οι ροές από τον Ιούλιο και μετά έχουν αυξηθεί κατά 270%. Το έχει πει και ο πρωθυπουργός τόσες φορές πως η Τουρκία χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης το μεταναστευτικό. Όταν όλη μέρα ασχολείται το λιμενικό, ο στρατό και η αστυνομία με το μεταναστευτικό , ποιος αποσταθεροποιείται;

Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, για αυτό θα κλείσει η Μόρια και θα κάνουμε κλειστά κέντρα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications