Αντιπρόεδρος Αργεντινής: Ούτε μισό σεντ στο ΔΝΤ πριν βγούμε από την ύφεση

Η Kirchner δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας της δεν πρέπει να καταβάλει «ούτε σεντ» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποπληρωμή του «παράνομου» δανείου που χορηγήθηκε στη χώρα της, προτού η οικονομία της να βγει από την ύφεση.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε» το δάνειο του ΔΝΤ «είναι να βγούμε από την ύφεση», σημείωσε, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Sinceramente («Ειλικρινά») στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Αβάνας.

«Αν υπάρχει ύφεση, κανένας δεν θα πληρώσει ούτε μισό σεντ», επέμεινε η αντιπρόεδρος, προσθέτοντας ότι «ο τρόπος για να βγούμε από την ύφεση είναι με μεγάλες επενδύσεις του δημοσίου».

Η Αργεντινή θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 100 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του δανείου 57 δισ. δολαρίων που χορήγησε το ΔΝΤ στο Μπουένος Άιρες το 2018.

Η Kirchner τόνισε πως η χώρα της θέλει «σημαντική απομείωση» της ονομαστικής αξίας του δημοσίου χρέους της καθώς πασχίζει να αποφύγει νέα κήρυξη στάσης πληρωμών εν μέσω μεγάλης πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του πέσο, ανόδου του πληθωρισμού και της φτώχειας και συρρίκνωσης του ΑΕΠ.

Μια τεχνική αποστολή του ΔΝΤ αναμένεται στο Μπουένος Άιρες αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει σχετικά με τις οφειλές της χώρας στον διεθνή θεσμό.

bankingnews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications