Σοβαρή κλιμάκωση – Αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατέρριψαν συριακό ελικόπτερο - βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και φωτογραφικό υλικό που αναρτούν συνεχώς στο διαδίκτυο αντάρτες που υποστηρίζονται από τους Τούρκους..

Πριν από λίγο κατέρριψαν ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο τύπου Mil Mi-17, το οποίο επιχειρούσε στην κωμόπολη Neirab, δυτικά της απελευθερωθείσας κωμόπολης Σαρακίμπ και ΝΑ της πόλης του Ιντλίμπ.

Η είδηση είναι πρώτη στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς φαίνεται σε βίντεο να πέφτει το ελικόπτερο στην περιοχή Σερακίμπ στο Ιντλίμπ της Συρίας. Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία προέλασε ο Άσαντ, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά Μέσα.

Tο συμβάν σημειώνεται μία ημέρα αφού ο συριακός κυβερνητικός στρατός σκότωσε πέντε Τούρκους στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με δύο διοικητές των Σύρων ανταρτών, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος, τον οποίο εκτόξευσαν οι δυνάμεις τους.

Δείτε το βίντεο:

Αμέσως μετά ακολούθησε ανακοίνωση της Ρωσία, με την οποία καλεί όλα τα μέρη να πάψουν τα πυρά και τις επιθέσεις εναντίον των ρωσικών τμημάτων και των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η συγκέντρωση και αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ. Σήμερα μπήκαν στο έδαφος της Συρίας άλλα 60 άρματα και οχήματα του τουρκικού στρατού.

Υπολογίζεται ότι ο τουρκικός στρατός διατηρεί πάνω από 10.000 άνδρες στην επαρχία Ιντλίμπ, κυρίως καταδρομείς, και σοβαρό αριθμό πυροβόλων, αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications