Καμμένος: Από πυρά έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια

Το ελικόπτερο στο οποίο βρίσκονταν οι Βλαχάκος, Καραθανάσης και Γιαλοψός, που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια, δέχτηκε πυρά και γι’ αυτό έπεσε τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Άμυνας επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος, αποκάλυψε πως όταν έγινε υπουργός Άμυνας αποφάσισε να ψάξει να βρει αν το ελικόπτερο που έπεσε στα Ίμια είχε δεχτεί τουρκικά πυρά. Κατηγόρησε δε την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας το 1996 πως «είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία».

«Είμαι πεπεισμένος ότι δέχθηκαν πυρά. Θα σας πω, όμως, κάτι συγκλονιστικό, διότι ήρωες είναι αυτοί που πέφτουν στο καθήκον. Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις συνομιλίες που είχαν. Όταν ανέφεραν στη φρεγάτα μας και στο κέντρο επιχειρήσεων ότι είχαν πρόβλημα με το ελικόπτερο, τους πρότειναν οι Τούρκοι, που υπέκλεπταν τη συνομιλία από την τουρκική φρεγάτα, να προσνηωθούν στην τουρκική φρεγάτα και αρνήθηκαν. Αποφάσισαν να πέσουν. Ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης και ο Γιαλοψός. Μάλιστα, τους έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να προσνηωθεί στην τουρκική φρεγάτα» είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Τα Ίμια δεν θα είναι ποτέ γκρίζα»
Ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για τα Ίμια, υπερασπίστηκε την απόφασή του, ως υπουργός Άμυνας, να πηγαίνει στην περιοχή για να πετά στεφάνι στο σημείο όπου έπεσαν οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί.

«Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ούτε θα είναι. Όταν πηγαίνει εκεί ο υπουργός Άμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ίμια», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως ούτε ο διάδοχός του στο υπουργείο Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης ούτε και ο νυν υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκαναν το ίδιο.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε -μιλώντας στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας- και στον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του τον Μάιο του 2006 ανοιχτά της Καρπάθου κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά αεροσκάφη. Ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε πως ο Έλληνας σμηναγός δολοφονήθηκε.

«Στον Ηλιάκη έχει αποδειχθεί αυτό που πραγματικά έγινε; Δολοφονία. Στον Ηλιάκη ο Τούρκος πιλότος πήγε από πάνω και τον ανάγκασε να εκτοξευτεί και να σκοτωθεί. Τον δολοφόνησε. Και τότε πάλι προσπάθησαν τα στοιχεία αυτά να μην κυκλοφορήσουν», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications