Κορονοϊός: Ύποπτο κρούσμα στην Κοζάνη - Σε απομόνωση 19χρονος Ιάπωνας

Νέο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού προέκυψε στην Κοζάνη με έναν 19χρονο Ιάπωνα να έχει τοποθετηθεί σε απομόνωση με συμπτώματα που παραπέμπουν στη φονική νόσο.

Σε απομόνωση έχει τεθεί ένας 19χρονος Ιάπωνας, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, στην Κοζάνη, καθώς προσήλθε με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού. Ο νεαρός Ιάπωνας ταξίδεψε στην Κοζάνη για να επισκεφτεί συγγενείς του που εργάζονται ως σύμβουλοι στη ΔΕΗ, όπως μετέδωσε το kozanimedia.gr.

Ο 19χρονος ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης και Γερμανίας, ενώ ήρθε σε επαφή με Κινέζους επιβάτες.

«Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείο, Στέργιος Γκανάτσιος, στο ίδιο τοπικό Μέσο.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος δεν θα μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην 3η και 4η υγειονομική περιφέρεια.

Αυτό θα συμβεί μόνο εάν επιβεβαιωθεί ότι πράγματι πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού, κάτι που πιθανότατα θα γίνει γνωστό την Πέμπτη.

Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»
Εν τω μεταξύ, λήξη συναγερμού σήμανε το πρωί της Τετάρτης για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο νοσοκομείον «Αττικόν».
Το δείγμα του 33χρονου Κινέζου βρέθηκε αρνητικό στον κορονοϊό κι ενώ ο άνδρας είχε νοσηλευτεί σε απομόνωση σε θάλαμο αρνητικές πίεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος είχε προσέλθει οικειοθελώς στο ιατρικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου με συμπτώματα ίωσης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Αττικό Νοσοκομείο, στο κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Το κρούσμα κρίθηκε ύποπτο καθώς ο 33χρονος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα.
Covid-19: Το νέο όνομα για τον κορονοϊό
«Covid-19» είναι πλέον το επίσημο όνομα για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Τώρα έχουμε ένα όνομα για την ασθένεια και είναι το Covid-19», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
Εξηγώντας το νέο όνομα είπε ότι το «co» βγαίνει από το «corona» (κορώνα), το «vi» από το «virus» (ιός) και το «d» από το «disease» (ασθένεια).

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ονομασία αυτή επελέγη καθώς άλλα ονόματα θα μπορούσαν να είναι ανακριβή, ενώ τόνισε ότι ήταν κρίσιμο για τον ΠΟΥ να αποφευχθεί ο στιγματισμός.
Τα συμπτώματα του κορονοϊού
Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχει εκδώσει οδηγίες σχετικά με τα συμπτώματα του φονικού ιού.

Στα συμπτώματα του ιού είναι ο πυρετός , ο βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το αν ο πάσχων από τα συμπτώματα έχει ταξιδέψει στη Γουχάν ή έχει έρθει σε στενή επαφή με κάποιον που ήταν άρρωστος και είναι υπό έρευνα για τον ιό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ως «στενή επαφή» χαρακτηρίζεται η επαφή στα τρία μέτρα μέσα σε δωμάτιο μαζί με άτομο που πάσχει από τον κορονοϊό. Από www.inewsgr.com και πολλές "έγκυρες πήγες" ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications