O υπάλληλος των «γνωστών» Ερντογάν: «Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πόλεμο στα μέτωπα της Συρίας, Λιβύης και Μεσογείου»

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Σουλτάνος -Απειλεί εκ νέου για πόλεμο όλες τις εμπλεκόμενες χώρες
Ανυποχώρητος από τις επεκτατικές του βλέψεις είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος με ένα νέο πολεμικό παραλήρημα κατέστησε σαφές πως η σύγκρουση είναι η μόνη επιλογή, προκειμένου η χώρα του να μην πληρώσει «βαρύ τίμημα» στο μέλλον.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Κάθε αγώνας που αποφεύγουμε σήμερα στη Συρία, τη Λιβύη, τη Μεσόγειο, γενικά στην περιοχή μας, θα επιστρέψει σε εμάς με βαρύτερο τίμημα αύριο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στη Σμύρνη το Σάββατο, ανέφερε ότι η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη δεν είναι ούτε περιπέτεια, ούτε αυθαίρετη επιλογή.

Πρόσθεσε, δε, ότι χαράκτηκε «οδικός χάρτης» για τη Συρία μετά από τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο.πεσήμανε ότι η η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από την Ιντλίμπ όσο η Δαμασκός συνεχίζει τη «βίαιη επίθεσή της», όπως είπε.

Υποστήριξε επιπλέον ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας σκότωσαν 150 στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας στην Ιντλίμπ. Αυτός είναι ένας από τους δύο Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν προχτές σε μάχες στη Συρία.

Ήταν ο 16ος Τούρκος στρατιώτης που σκοτώθηκε μέσα στον Φεβρουάριο. Επρόκειτο για έναν στρατιώτη, που ήταν μηχανικός αρμάτων μάχης. Η Τουρκία έχει προχωρήσει στην αποστολή χιλιάδων στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, νοτίως των συνόρων της με την Συρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιθετική επιχείρηση ανακατάληψης εδαφών που πραγματοποιούν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, στις περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μετά από εννέα χρόνια πολεμικής διαμάχης.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου συζήτησε την κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Στην διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν ζητήματα σταθεροποίησης της κατάστασης στην ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ,” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications