Εφιαλτική προειδοποίηση για τον Κορωνοϊό: Μπορεί να μολυνθεί το 60% του πληθυσμού της Γης

Μετά την πρόσφατη προειδοποίηση του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ότι η εξάπλωση πέραν της Κίνας του νέου κορωναϊού, που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από χίλιους ανθρώπους..

Ενδέχεται να επιταχυνθεί, με τη μετάδοση της ασθένειας από ανθρώπους που δεν ταξίδεψαν ποτέ στη χώρα κι ότι «ο εντοπισμός ενός μικρού αριθμού κρουσμάτων ενδέχεται να καταδεικνύει πιο εκτεταμένη εξάπλωση σε άλλες χώρες, εν συντομία, ενδέχεται να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου», ο επικεφαλής επιδημιολόγος των υγειονομικών Αρχών του Χονγκ Κονγκ, καθηγητής Γκάμπριελ Λιουνγκ, είπε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι το φλέγον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να υπολογιστεί το μέγεθος και το σχήμα αυτού του «παγόβουνου».

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι κάθε μολυσμένο άτομο θα κολλήσει κατά μέσο όρο περίπου 2,5 άλλα άτομα με τον κορωναϊό, δηλαδή ένα ποσοστό μετάδοσης 60-80% .

«60% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι τεράστιος αριθμός», είπε ο Λιουνγκ εκτιμώντας ότι ακόμη κι αν το ποσοστό θνησιμότητας είναι χαμηλό γύρω στο 1% ο τραγικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγάλος. «Θα μολυνθεί το 60% με 80% του παγκόσμιου πληθυσμού; Ίσως όχι.

Ίσως όλο έλθει κατά κύματα. Ίσως ο νέος κορωνοαϊός περιορίσει τη φονική του δράση αφού αν σκοτώσει τους πάντες στο διάβα του θα εξαλειφθεί κι ο ίδιος», επεσήμανε.

Ο δρ Λιουνγκ, ένας από τους κορυφαίους επιδημιολόγους του πλανήτη στους κορωναϊούς, θα μετάσχει σε συνεδρίαση ειδικών του ΠΟΥ, όπου θα επισημαίνει ότι οι πρώτιστες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι το μέγεθος της αυξανόμενης παγκόσμιας επιδημίας και κατά πόσον αποδίδουν τα περιοριστικά δραστικά μέτρα που έχουν λάβει οι Αρχές στην Κίνα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωναϊού, ώστε να εξετάσουν ενδεχομένως άλλες χώρες να τα υιοθετήσουν.

ΥΓ: Οι εικόνες δεν μπήκαν τυχαία, άπλα μετά από ψυχο-πνευματική προσωπική ερευνά σε διάφορους Νεοέλληνες μη ευρωπαϊκού γένους (χωρίς πτυχία ψυχολόγου), προέκυψε αυτό που φαινόταν τόσο καιρό: Δεν ειναι όλα για όλους και σε περιορισμένης νοημοσύνης αντίληψης που καλύπτουν την κατωτερότητα τους πίσω από λέξεις ταμπέλες του τύπου τι πίνεις; και την ταμπέλα "θεωρίες συνωμοσίας",όπως τους έχουν μάθει,καλύτερα μην λες τίποτα .

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->