Έρχονται 1.200 χάρβαλα  M1117 από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα χάρες και πανηγύρια!!!

Για τον επικείμενο πόλεμο που έρχεται απο το 1999 Ελλάδας-Τουρκίας αλλα πέρασαν 10 χρονιά και τίποτα! πάνω από τα μισά θα καταλήξουν να σκουριάζουν! , οι Νεοέλληνες όσο περιμένουν τον πολεμο Ελλάδας-Τουρκιάς όπως τον ποτίζουν έγκυρες πήγες και ψευτο-πατριώτες Νεοέλληνες, με το "δάκτυλο στην σκανδάλη" περιμένουν στα αναχώματα εισβολή Τούρκων! και από πίσω κάνουν εισβολή ορδές λαθρο, και όταν πια δουν ότι δεν γίνεται πόλεμος Ελλάδας-Τουρκιάς και "ξεθαλαμωσουν" από τις κρύπτες και τα άχυρα και γυρίζουν πίσω, θα ειναι ξένοι πλέον στην ίδια τους την χώρα, διαβάστε πως παρουσιάζουν έγκυρες πήγες τα αιματοβαμμένα χάρβαλα M1117 που ειχαν πάρει μέρος στο Πόλεμο στο Αφγανιστάν στο Ιράκ κτλ, σίγουρα τα πιο παλιά θα στείλουν στην Ελλάδα δεκαετίας :

Η αποκάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι το ΓΕΣ έχει στείλει αίτημα απόκτησης θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τύπου Μ1117 από τις ΗΠΑ, σίγουρα εξέπληξε ευχάριστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αίτημα παραχώρησης 1.200 οχημάτων Μ1117… δωρεάν από τις ΗΠΑ, με την Ελλάδα να αναλαμβάνει μόνο τα έξοδα μεταφοράς στην χώρα μας.

Στόχος του ΓΕΣ είναι να μπουν στην υπηρεσία του Στρατού και τα 1.200 οχήματα τα οποία θα διαμοιραστούν σε νησιά, Έβρο αλλά και την φύλαξη των συνόρων. Πρόκειται για δύο εκδόσεις του τύπου, μεταφοράς 4 ατόμων η μία και 6 ατόμων η δεύτερη.

Το M1117 είναι ένα όχημα που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και βασίζεται στις σειρές V-100 και V-150 Commando των τεθωρακισμένων αυτοκινήτων. Σε ότι αφορά τον οπλισμό του φέρει ένα εκτοξευτήρα χειροβομβίδων Mk 19 και πολυβόλο M2HB Browning , τοποθετημένο σε πυργίσκο παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στο Οπλισμένο Assault Vehicle της US Marine Corps καθώς κι ένα πολυβόλο M240H τοποθετημένο έξω από την καταπακτή του πολυβολητή.

Διαθέτει λάστιχα «run flat» και ισχυρή θωράκιση, που προσφέρει προστασία από έκρηξη νάρκης βάρους 5 κιλών καθώς και θραύσματα οβίδων πυροβολικού 155 mm που εκρήγνυνται 15 μέτρα επάνω από το όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέλαβε να τρέξει την διαδικασία, στο ταξίδι του στην Αμερική συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, έχοντας μαζί του και τον σχετικό φάκελο για την συνάντηση με τον ομόλογό του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρήκε θετικό έδαφος και φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->