Τελεσίγραφο Χαφτάρ σε Τούρκους: «Σας δίνω 72 ώρες για να εγκαταλείψετε την Τρίπολη, θα καταρρίψουμε τα αεροσκάφη του Ερντογάν»

Tελειώνει ο χρόνος για τον GNA και τους Τούρκους στη Λιβύη. Ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ πριν λίγες ώρες έστειλε τελεσίγραφο, δίνοντάς τούς 72 ώρες για να εγκαταλείψουν την Τρίπολη και την Σύρτη.

Μήνυμα έστειλαν όμως και στον Ερντογάν οι εκπρόσωποι του LNA, προειδοποιώντας τους Τούρκους, ότι θα ρίξουν τα αεροπλάνα που θα στείλουν στη Λιβύη.

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ ελέγχουν πλέον όλα τα σημεία-κλειδιά της Λιβύης. Αυτό που θέλει να αποφύγει ο LNA είναι η σφαγή αμάχων, καθώς η λήξη του τελεσιγράφου, σημαίνει και ανελέητος βομβαρδισμός των ισλαμιστών.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα, θα αποσταλούν από την Τουρκία προς την Λιβύη 2 ή 3 σκάφη υποβρύχιων καταστροφών με κομάντο, καθώς επίσης και 100 Τούρκοι πεζοναύτες. Η ανάπτυξη των πρώτων αυτών μονάδων έχει προγραμματιστεί να γίνει σε 2 εβδομάδες, δηλαδή αρχές του 2020, και ως στόχο τους θα έχουν την εκπαίδευση των Λίβυων της κυβέρνησης Σάραζ, χωρίς ωστόσο η αποστολή τους προς το παρόν να λαμβάνει μάχιμο χαρακτήρα.

Η Άγκυρα εξετάζει ακόμη την αποστολή ανδρών που υπηρετούν σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, όπως η Sadat. Κάτι αντίστοιχο που έχει κάνει και η Ρωσία με την αποστολή της ομάδας Wagner.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε που θα προσγειωθούν, διότι ο LNA σε λίγες ώρες, ή ημέρες θα ελέγχει τα πάντα στην Λιβύη. Μάλιστα χθες βράδυ MIG και UAV βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Μισράτα, διαλύοντας τις υποδομές που έχουν φτιάξει οι Τούρκοι. Ταυτόχρονα έρχονται στη δημοσιότητα και τα ποσά που παίρνουν οι ισλαμιστές που πήγαν από την Συρία στη Λιβύη, οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό της Τρίπολης. Παίρνουν περίπου 700 δολάρια την εβδομάδα για να σκοτώνουν!

Το σημαντικότερο όμως βρίσκεται αλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρίπολη έδωσε 3 δισ. δολάρια στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Ερντογάν απαίτησε να πληρωθεί πρώτα για να στείλει δυνάμεις στην Τρίπολη.

Όπως και να έχει πάντως ο χρόνος τελειώνει για τον GNA, η νίκη του LNA είναι πλέον δεδομένη!

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->