Δήμαρχος Καλύμνου: «Σουρωτήρι» εθνικός εναέριος χώρος και εθνικά ύδατα - Βίντεο

Την Πέμπτη σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής φέρεται να προσέγγισε ελληνικά αλιευτικά στην περιοχή των Ιμίων και να τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

«Μία μικρή ναυμαχία» εκτυλίχθηκε όπως είπε ο δήμαρχος Καλύμνου, μπροστά στα μάτια του μεταξύ πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής και τουρκικών σκαφών που παρενοχλούσαν ψαράδες στα Ίμια.

Όπως περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψή του στην Καλόλιμνο για να ευχηθεί καλές γιορτές στους στρατιώτες.

«Βγήκαν τρία ελληνικά αλιευτικά και δίπλα τους εμφανίστηκαν οι Τούρκοι εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με τουρκικά σκάφη, εκ των οποίων το ένα ήταν πλαστικό. Το δικό μας πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής που μας είχε πάει στην Καλόλιμνο, πήγε εκεί και άρχισε μια μικρή ναυμαχία. Οι Τούρκοι πάντως δεν κατάφεραν να κόψουν τα δίχτυα των Ελλήνων ψαράδων» ανέφερε.

Τόνισε ότι «όχι μόνο ο εθνικός εναέριος χώρος, αλλά και τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν γίνει σουρωτήρι».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «αν αντί του ενός δικού μας σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής υπήρχε και δεύτερο, οι Τούρκοι δεν θα τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους στα δικά μας χωρικά ύδατα».

Ζήτησε την ενίσχυση της αποτροπής σε όλα τα επίπεδα σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, διαπραγματεύεσαι αλλιώς».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications